Kenya'da terör saldırısı 29 ölü

Kenya’nın sahil kesiminde yer alan iki şehirde saldırı düzenledi. Terör eyleminde en az 29 kişi hayatını kaybetti.

Kenya'da terör saldırısı 29 ölü

El Kaide bağlantılı terör örgütü Eş Şebab, Kenya’nın sahil kesiminde yer alan iki şehirde saldırı düzenledi. Terör eyleminde en az 29 kişi hayatını kaybetti.

Somali merkezli terör örgütü Eş Şebab’ın Kenya’daki terör saldırıları devam ediyor. El Kaide’ye bağlı örgüt, daha önce pek çok kez faaliyet gösterdiği Kenya’nın kıyı bölgelerinde, dün gece iki saldırı daha gerçekleştirdi. Saldırılarda en az 29 kişinin hayatını kaybettiği, yaralı sayısının ise belirlenemediği bildirildi. Örgüt saldırılardan birini, Lamu şehrine bağlı Hindi kasabasında gerçekleştirirken, bir diğer saldırı ise Tana River şehrine bağlı Gamba kasabasında bir polis merkezine düzenlendi.

Kasabanın idari amiri Abdullah Shahasi Reuters’a yaptığı açıklamada, ağır silahlı Eş Şebab militanlarının hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese ve her yere ateş açtığını belirtti. İlçe emniyet müdürü Miiri Njenga ise devlete ait bazı bina ve mülklerin terör örgütü tarafından yakıldığını söyledi. AFP haber ajansı, öldürülenlerden hepsinin erkek olduğunu açıkladı. Ajansa açıklama yapan görgü tanığı kadın, militanların evini yaktığını ama kendisine zarar vermediğini, kadınları öldürmediklerini söyledi.


Örgüt 2011 yılından bu yana sayısız saldırı ve eylemde bulundu. Nairobi, Mombasa ve Kenya’nın kuzeydoğusunda Somalililerin yoğun olarak yaşadığı bölgede terör saldırıları düzenleyen Eş Şebab, 2013 yılının Eylül ayında Nairobi’de bir alışveriş merkezinde 67 kişiyi öldürmüştü. Haziran ayında Mpeketoni kasabasında düzenlenen saldırıda ise en az 48 kişi hayatını kaybetmişti.

Dün de Somali’nin başkenti Mogadişu’da parlamento binası yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2 asker hayatını kaybetmiş, 4 asker de yaralanmıştı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kenya'da terör saldırısı 29 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER