Kuzey Kore lideri haftalardır kayıp

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un haftalardır ortalarda görünmemesi uluslar arası basının dikkatini çekti.

Kuzey Kore lideri haftalardır kayıp

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un üç haftadır ortalarda görünmüyor keza başa geçtiği 2011'den bu yana her yıl düzenlenen başlıca devlet toplantılarını kaçırmayan lider bu yıl ilk kez bir toplantıya katılmadı. Bu durum uluslar arası basının dikkatini çekti ve akla Kuze Kore liderinin bir işler çevirdiği için gizlendiği yorumuna da sebep oldu.
İLK KEZ KATILMADI
Kim, perşembe günü devlet yetkililerinin, ordudun, parti liderlerinin ve farklı ulusal kurumların katılımıyla gerçekleşen yıllık Yüce Cumhuriyet Toplantısı'na katılmadı. Yüksek rütbeli subayların çevrelediği koltuk boş kaldı.
'HASTA OLABİLİR'
Güney Kore Üniversitesi, Kuzey Kore Çalışmaları bölümü profesörü Yoo Ho-Yeol "Onu burada görmeyi bekliyorduk çünkü her sene katılıyordu. Şimdi sağlık problemleri olabilir diye şüpheye düştük." dedi. 31 yaşındaki liderin en son topallayarak yürüdüğünün görüldüğü ve sağlık problemlerinin olması ihtimali üzerine duruldu.
'BABASI GİBİ ORTADAN KAYBOLDU'
Kim'in her adımını takip edip katalog düzenleyen KCNA haber ajansı; Kim'in en son 4 Eylül'de bir konserde görüldüğünü ve daha sonra haber alınamadığını belirtti. Kuzey Kore'de bu tür durumlarda neler olacağı hiç belli olmaz diyen uzmanlar babasının başına 2008'de böyle bir şey geldiğinde çok ciddi hastalanmıştı.

O yıl Kim Jong II hakkında Amerikan ve Güney Kore istihbaratları liderin hasta olduğunu, kalp krizi geçirdiğini bildirmiş 6 yıl aradan sonra Aralık' 2011'de 69 yaşında vefat etmişti.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Kuzey Kore lideri haftalardır kayıp Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER