Malezya Başbakanı Gazze'yi ziyaret etti

İsmail Haniye, ''Malezya Başbakanı'ın ziyareti, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın kırılmasının ilanı anlamına gelir'' dedi.

Malezya Başbakanı Gazze'yi ziyaret etti

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail  Heniye, Malezya Başbakanı Abdurrazzak ile beraber Refah sınır kapısında  yaptığı basın toplantısında, ''Malezya, Filistin'in bağımsız devlet kurmasını  destekliyor. Başbakan Abdurrazzak'ın ziyareti, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı  ablukanın kırılmasının ilanı anlamında gelir'' diye konuştu.

'Kudüs'ün özgürleştirilmiş İslami kutsal mekan olarak muhafaza  edilmesinin yanı sıra, Filistin halkının haklarını tekrar elde etmeleri için  Malezya'nın desteğini beklediklerini'' dile getiren Haniye, şöyle devam etti:
''Malezya, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı siyasi, ekonomik ve güvenlik  ablukasını baştan beri reddediyordu, şimdi bu tutumunu geliştirerek Gazze'ye  ziyaret düzenlemek suretiyle ablukayı kırmıştır.''

Malezya Başbakanı Abdurrazzak da Filistinlilere, ''Sizden binlerce  kilometre uzaklarda olsak da gönlümüz sizinle beraberdir. Tarih boyunca zulme ve  bozguna uğrayan Filistin halkının mücadelesine inanıyoruz'' dedi.
 
Başbakan Abdurrazzak, ''Gazze ziyaretlerinin insani olduğunu, Gazze  halkına karşı duydukları sevgiyi ve İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıyı  reddettiklerini ortaya koyduğunu'' dile getirdi. Ülkesinin Batı Şeria İle Gazze'nin birleşmesini desteklediğini vurgulayan  Abdurrazzak, Hamas-Fetih görüşmelerinin başarıyla sonuçlanması ve Milli birlik  hükümetinin yakın gelecekte gerçekleşmesi temennisinde bulundu.
        
AA

<< Önceki Haber Malezya Başbakanı Gazze'yi ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER