Neymiş bu #DershaneyleGelenADALET deyip harekete geçtiler

Twitter'da dershanelerin kapatılmasına ilişkin yazılanlar dış basının da ilgisini çekti.

Neymiş bu #DershaneyleGelenADALET deyip harekete geçtiler

Zaman Gazetesinin haberiyle ortaya çıkan ve gündemi bir süredir meşgul eden yasa taslağı adeta gündemi salladı. Twitter kullanıcıları, taslaktaki dershanelerin kapatılması planını  #DershaneyIeGelenADALET etiketi üzerinden eleştirirken sosyalmedya.in verilerine göre söz konusu hashtag altında yüzbinlerce kişi tarafından 10 milyonun üzerinde tweet atıldı, ayrıca Twitter'da Dünya üzerinde son 3 gün boyunca en çok konuşulan konu oldu. 

Yine Sosyalmedya.in verilerine göre Dershanelerin kapatılması konusuyla ilgili 20 milyonun üzerinde tweet atıldı.
Trend Topic listesinin 'Dünya geneli' başlığının 3 gündür 1 numarasında bulunan Dershanelerin Kapatılması planı yabancı medyanın da ilgisini buna yöneltti. 

Konuyla ilgili bir haberi 'Twitter kullanıcıları Türkiye'de hazırlık kurslarının kapatılmasını protesto ediyor' başlığıyla yayına alan El Cezire, Hükümetin kapatmayı planladığı dershaneler, eğitim sistemindeki büyük bir boşluğu dolduruyor yorumunda bulundu, konuyu aynı hashtag altında takipçileriyle paylaştı

YORUMLARI DA PAYLAŞTILAR

Twitter kullanıcılarının yorumlarının geniş şekilde yer bulduğu haberde Hürriyet yazarı İsmet Berkan'ın ''Özel dershanelerin varlığı, okullarımızda çocuklarımıza yeterli eğitim ve gerekli becerileri öğretemeyişimizin ispatıdır. Kısaca, sistemin özel kurslara müsaade etmesi eğitim sistemimizin eksikliğidir.'' yorumu yer aldı.

Habere göre kullanıcılar tarafından hukuksuz bulunduğu belirtilen taslak metinle ilgili demokraside geri adım atıldı yorumlarına da yer verilirken bazı kullanıcıların 'üniversiteye gitmek isteyen fakir öğrenciler için eşit imkan zemini hazırlıyor' yorumunu da internet sitesine koydu
<< Önceki Haber Neymiş bu #DershaneyleGelenADALET deyip harekete geçtiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER