Obama yemin ederken gizli bir yerde saklandı

ABD Başkanı Barack Obama'nın Kongre bahçesindeki halka açık yemin törenini 700 bin civarında Amerikalı izledi.

Obama yemin ederken gizli bir yerde saklandı

Tören sırasında 'çok olağanüstü boyutta bir felaketin meydana gelmesi durumunda' ABD'nin liderliğini üstlenmesi için görevlendirilen Gazi İşleri Bakanı Eric Shinseki yemin törenini izlemedi.

         Kongre bahçesinde toplanan yüz binler, Obama'nın tarihi yemini ve  konuşmasını büyük coşkuyla izlerken, töreni izlemeye gelenler arasında ünlü  isimler de vardı.
       
         Şair Richard Blanco'nun şiir okuduğu yemin töreni sırasında, yaklaşık 30  bin polis ve gizli servis elemanı Kongre binası, halkın toplandığı meydan ve  Beyaz Saray çevresinde güvenliği sağladı.
         
         -''Yedek lider''-
         
         Bu arada, tören sırasında ''çok olağanüstü boyutta bir felaketin meydana  gelmesi durumunda'' ABD'nin liderliğini üstlenmesi için görevlendirilen Gazi  İşleri Bakanı Eric Shinseki yemin törenini izlemedi.

         Eric Shinseki, ABD Başkanı, Başkan Yardımcısı, Temsilciler Meclisi  sözcüsü, Senato Başkanı ve kabinenin tüm üyelerinin aynı anda bir sebeple  toplandığında, afet, saldırı gibi durumlarda başkanın ölmesi ya da ülkeyi  yönetemeyecek durumda olması durumda, ''ülkenin yönetimsiz kalmaması için''  toplantıya katılmayan bakan olarak belirlendi.

         Shinseki, önlem olarak Obama'nın yemin töreni sırasında gizli bir yerde  bekledi. Kabinenin 17. bakanı Shinseki, 2009'dan bu yana Obama yönetiminde yer  alıyor.

         Obama'nın 2009'daki yemin töreninde Savunma Bakanı Robert Gates ''yedek  lider'' olmuş ve gününü Washington dışındaki askeri bir üste geçirmişti.
<< Önceki Haber Obama yemin ederken gizli bir yerde saklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER