Obama'nın montajlı fotoğrafı ülkede olay oldu!

Skandal olarak nitelendirilen fotoğraf bakın nasıl ortaya çıktı!

Obama'nın montajlı fotoğrafı ülkede olay oldu!

Güney Kore'nin resmi haber ajansı Yonhap'ın yayınladığı ABD Devlet Başkanı Barack Obama'nın montajlı fotoğrafı , uluslararası tepkilere sebep oldu.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin ABD ziyareti uluslar arası medyada geniş yer tutarken, bir başka skandal Devlet Başkanı Park'ın ziyareti kadar konuşulmaya başlandı. Güney Kore'nin resmi haber ajansı Yonhap'ın yayınladığı bir resim uluslararası medyada tartışmalara neden oldu.

Yonhap'ın servis ettiği, ABD Başkanı Obama ile Güney Devlet Başkanı Park'ın tokalaştığı görünen resmin montaj edilmiş olmasının anlaşılması büyük yankı buldu. Özellikle ABD medyası Yonhap'ı bu nedenle ağır bir şekilde eleştirdi. Bazı medya kuruluşları ise söz konusu resimdeki montajın çok basit olmasından dolayı tepkisini dile getirdi. Tartışmalarında büyümesi ile Yonhap, söz konusu resmi internet sitesinden kaldırdı.

"YEREL MEDYA İSTEDİ"

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Yonhap'ın Dış Haberler Editör Yardımcısı Yoo Taek-hyung, skandalın nasıl ortaya çıktığını açıkladı. Kendilerini durumu sorulmasından dolayı teşekkür eden Yoo, "Yerel medya bizden akşam baskısı resim istedi. Biz de kendilerine Obama ile Park'ın akşam yemeğinin saat farkından dolayı daha gerçekleşmediğini ifade ettik. Gelen istekler artınca bizden arşivden bir resim çalışması yapılması istendi. Biz yerel medyanın isteği doğrultusunda bir montaj çalışması yaptık." diye konuştu. Yoo sözlerini şöyle devam ettirdi: "Fotoğraf servisindeki arkadaş, söz konusu resmi İngizlice de servis etmek için, içerik bilgisini tercüme ederken, ‘arşivden montaj çalışma' ibaresini eklemeyi unutmuş. Resim bu şekli ile servislenince de kıyamet koptu."
<< Önceki Haber Obama'nın montajlı fotoğrafı ülkede olay oldu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER