Obama'nın yasası senatodan takıldı!

Obama'nın ısrarla üzerinde durduğu, ABD’de silah kontrolü tasarısı, Senato’dan döndü.

Obama'nın yasası senatodan takıldı!

Silah satışında detaylı özgeçmiş kontrolü yapılmasını öngören yasa teklifi Senato oylamasına takıldı. Yasalaşmak için 60 evet oyuna ihtiyaç duyan tasarıya 54 senatör destek verdi. 46 senatörün hayır dediği tasarı böylece senatodan geçemedi. 

Connecticut eyaletinde bir ilkokula yapılan saldırıda 20'si çocuk 26 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bireysel silahlanma tartışmaları alevlenmişti. Obama'nın ilkokula silahlı saldırı sonrası tasarıya özel önem verdiği biliniyordu. Silah lobisini karşısına alan ABD Başkanı, pek çok konuşmasında konuya değinmiş ve 'ne gerekiyorsa yapacağız' demişti. 

Demokrat West Virginia senatörü Joe Manchin ve Cumhuriyetçi Pennsylvania senatörü Pat Toomey tarafından hazırlanan teklif, şu an yalnızca silah mağazalarında yapılan detaylı özgeçmiş kontrolünün silah fuarları ve internet üzerinden yapılan satışlarda da yapılmasını öngörüyordu. Gelişmenin duyulmasından kısa süre sonra Beyaz Saray, Başkan Barack Obama’nın konu hakkında bir açıklama yapacağını duyurdu. Ulusal Tüfek Federasyonu yetkilileri ise oylamayı sevinçle karşıladı.

CİHAN
<< Önceki Haber Obama'nın yasası senatodan takıldı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER