PKK infazında şok detay!

Fransa’nın önde gelen gazetelerinin internet sitelerinden infaza ilişkin çok çarpıcı detaylar gelmeye başladı...

PKK infazında şok detay!

Paris'te PKK'lılara yönelik suikast, Fransa’nın önde gelen gazetelerinin internet sitelerinin yanı sıra birçok uluslararası yayın organında da geniş yer aldı. Fransız Liberation Gazetesi'nin internet sitesindeki haberde, bir polisin “Manzara insana bunun bir infaz olduğunu düşündürüyor ancak olayın tam olarak nasıl geliştiği soruşturmayla belli olacak” ifadelerine yer verdi. Haberde suikastın susturucularla işlendiği iddiası da yer aldı.  

KAPIYI KENDİLERİ Mİ AÇTI?

Fransa’nın önde gelen gazetesi Le Monde, suikastta örgüt içi hesaplaşma olasılığını artıracak bir iddiaya yer verdi. Haberde Enstitü Direktörü Leon Edart’ın “Kurbanlar katillerine kapıyı açmış olmalılar” açıklamasına yer verildi. 

Fransız Le Figaro gazetesinin internet sitesinde yer alan haberdeyse, İçişleri Bakanı’nın olayı “müsamaha gösterilemez” şeklinde nitelediği ayrıntısına yer verildi.

Paris'teki suikast, BBC'nin internet sitesinde de manşetten duyuruldu. Haberde, "Paris'teki Kürt Enstitüsü'nde başlarından vurulmuş üç kadın ölü olarak bulundu. Kadınlardan birinin PKK'nın kurucularından olduğu belirtildi" ifadesi kullanıldı.

AFP'nin "Üç Kürt kadın başından vurularak öldürüldü" başlığıyla geçtiği haberde ise ajansa konuşan bir polis kaynağının açıklamalarına yer verildi. Polis kaynağı, "Olay yeri infaz izlenimi veriyor. Ancak kesin durum incelemelerin ardından belirlenecek" dedi.


Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu yaptığı açıklamada, suikast konusunda da kilit bir bilgi verdi:  "Saldırganlar, olaydan sonra kapıyı kilitleyip çıkmışlar. Polis, kapıyı kırarak içeri girmek zorunda kalmış."


ÖRGÜT İÇİ HESAPLAŞMA


Fransız polisi incelemelerini sürdürüyor. Polis yetkilileri, öldürülen kadınların örgüt içi infaz kurbanı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.


ÇELİK DE "İÇ HESAPLAŞMA" DEDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Paris'te aralarında PKK terör örgütünün kurucularının da bulunduğu 3 kadının öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, saldırının yapılış biçimine bakıldığında bunun daha çok PKK'nın kendi içindeki bir iç hesaplaşması gibi görüldüğünü söyledi.

3 PKK'LI KADINA İNFAZ

Fransa'nın başkenti Paris'in 10. bölgesinde Rue Lafayette üzerinde bulunan "Kürdistan Enformasyon Bürosu"nda Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez isimli 3 kadın, başlarından ve enselerinden kurşunlanmış olarak bulundu.

PKK'NIN KURUCULARINDAN 
Sakine Cansız, terör örgütü PKK'nın kurucu kadrosunda yer almıştı. Cansız 1980'li yıllarda Diyarbakır Cezaevi'nde ağır işkence gören isimler arasında yer aldı. Türkiye'de uzun yıllar cezaevinde kalan Sakine Cansız, daha sonra Fransa'ya gitmişti.
<< Önceki Haber PKK infazında şok detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER