PYD asıl niyetini itiraf etti!

'Devlet kurmaya niyetimiz yok' sözünden cayan PYD'nin bundan sonraki hamlesi ne?

PYD asıl niyetini itiraf etti!

Suriye’nin Türkiye sınırında bulunan Rasulayn kasabasını ele geçiren ve buraya sözde bayrak çeken PKK’nın Suriye kolu PYD, “Devlet kurma niyetimiz yok” sözünden caydı. PYD lideri Salim Müslim, dün AFP ajansına yaptığı açıklamada, Suriye’de yaşayan Kürtlerin “geçici” olarak otonom bir hükümet kurma planı olduğunu açıkladı.

2007 yılından beri Suriye’de bir otonom hükümet kurma planlarının olduğunu kaydeden Salim, “Bize göre Suriye’deki savaş yakın bir zamanda sona ermeyecek. Bizim kendi kendini yönetebilen bir ‘Batı Kürdistan’ devleti kurmaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. “Batı Kürdistan” ile Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgeleri kastettiğini belirten Müslim, Halep’in bir bölümü ve Haseki bölgesinin de kuracakları otonom yönetimin kontrolünde olacağını öne sürdü. 

Öte yandan Al Monitor’un Kürt siyasetine yakın muhabiri Wladimir van Wilgenburg’un haberine göre, PYD geçici bir yönetim oluşturmak için üç aylık süre öngördü. Irak’ın kuzeyindeki özerk Kürt yönetiminde aktif siyasi partilere danışılarak hazırlanan planın ikinci aşaması ise altı aylık süre zarfında anayasa taslağı hazırlanması ve genel seçimlere gidilmesini kapsıyor. PYD özerklik projesini resmen 19 Temmuz’da duyurmayı planlıyordu fakat El Nusra’yla Rasulayn ilçesinde başlayan çatışmalar açıklamayı erteletti.  
<< Önceki Haber PYD asıl niyetini itiraf etti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER