PYD'den dengeleri değiştirecek hamle

Suriye'nin kuzeyinde Kürtler, en önemli geçiş noktasının kontrolünü ele geçirdi.

PYD'den dengeleri değiştirecek hamle

Temmuz ayından bu yana Suriye’nin kuzeyinde, El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide güçleri ile çatışan Kürtler, Suriye-Kuzey Irak sınırındaki en önemli geçiş noktasının kontrolünü ele geçirdi..

Suriye’de iki buçuk yıl önce Devlet Başkanı Beşar Esed’a karşı başlayan savaş kısa sürede cephelere bölündü. Rejim karşıtı muhaliflerin de kendi arasında çatışmaya başladığı savaşta, PYD Til Koçer Sınır Kapısı’na bayrak dikti. Suriye’den Irak’a geçişte, silah ve askeri mühimmat taşımacılığının en yoğun yapıldığı Til Koçer bölgesinde, PKK’nın Suriye’deki kolu PYD ile El Kaide’nin Irak’taki yapılanması Irak İslam Devleti ve El Nusra cephesi 3 gündür çatışıyordu.

Salih Müslim’e izin çıkmayınca

PYD kaynaklarının açıklamasına göre çatışmalarda üç ayrı bölgeye saldırı düzenlenirken, 7 köy ve bir çimento fabrikası ele geçirildi. Çok sayıda El Kaide üyesinin öldürüldüğünü aktaran Kürt militanlar, çok miktarda silah ve cephaneye el koyduklarını bildirdi. PYD Lideri Salih Müslim’in geçen hafta Irak Kürt Bölgesel Yönetimi topraklarına girmesine izin verilmemesi sonrası, PYD güçleri özellikle Irak’a sınırı olan gümrük kapılarına yönelmeye başlamıştı.

PYD’ye rahat geçiş

PYD militanları, Til Koçer kontrolü sayesinde, Kuzey Irak Bölgesi’nden kendilerine direkt askeri destek yolu açabilecek. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nden yapılan açıklamaya göre Suriye’nin kuzeydoğusundaki Hasiçi ilinin Al-Yarubiyah bölgesindeki çatışma sonra erse de, yakın köylerde çatışmalar sürüyor.

<< Önceki Haber PYD'den dengeleri değiştirecek hamle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER