Putin mikrofonun açık olduğunu unutunca...

Bir akademisyen için, Dmitri Medvedev'in duyacağı şekilde 'ahmak' diyen Putin'in sözleri açık mikrofon sebebiyle bütün salon tarafından duyuldu.

Putin mikrofonun açık olduğunu unutunca...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Arktik bölgesinin uluslar arası kamuoyunun kontrolüne vermeyi öneren Moskova Ekonomi Yüksek Okulu akademisyenlerinden Prof.Dr. Sergey Medvedev'i sert bir dille eleştirerek "ahmak!" dedi. Ancak Putin'in Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev'in duyacağı tonda söylediği "ahmak" ifadesi bütün salon tarafından duyuldu.

İktidar Birleşik Rusya Partisi'nin Moskova'da düzenlenen kurultayına katılan Putin'e bir parti üyesi, "Arktik bölgesinin durumu nasıl olacak? Bir bilim adamı bölgeyi uluslar arası kamuoyunun kontrolüne vermeyi öneriyor." sorusunu yöneltti. Putin soru devam ederken "ahmak!" ifadesini kullandı. Bütün salon ise kahkahalara boğuldu.

Rusya lideri, "Ahmak!. Arktik Rusya'nın ayrılmaz parçası, birkaç asır egemenliğimiz altında bulundu. Bundan sonra da böyle kalmaya devam edecek. Arktik'in uluslar arası kamuoyunun kontrolüne verilmesi önerisi aptallık." diyerek sert eleştirdi.

Norveç kıyılarında Amerikan nükleer denizaltılarının görev yaptığına dikkat çeken Putin, "Bölgeden fırlatılan Amerikan füzeleri Moskova'ya 16-17 dakikada ulaşır. Bu koşullarda bölgenin birilerin kontrolüne bırakılmasını önermek tam aptallık. Vatansever olmadığı bir kenara, bu halk karşıtı bir tutum." tepkisini verdi.

Akademisyen Medvedev söz konusu önerisini Facebook sayfasında dile getirmişti. Rusya liderinin ağır eleştirisinin ardından, "Putin'in hakaretini mükafat olarak algılıyorum." diyerek not düştü.

<< Önceki Haber Putin mikrofonun açık olduğunu unutunca... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER