Putin ve Poroşenko arasında kritik görüşme

Vladimir Putin ile , Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko , ateşkesin ardından bir görüşme yaptı.

Putin ve Poroşenko arasında kritik görüşme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile yaptığı telefon görüşmesinde 5 Eylül’de ilan edilen ateşkesin kalıcı olması, AGİT aracılığı ile denetlenmesi ve bölgeye insani yardımın ulaştırılmasını ele aldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, iki liderin ateşkesin geniş çaplı uygulanması ve kalıcı olması konusunda atılacak adımları değerlendirdiği belirtildi.

AGİT gözlemcilerinin ateşkes sürecinde etkin denetimi için yapılacak çalışmaları değerlendiren Putin ve Poroşenko, doğu Ukrayna’ya uluslararası insani yardımların ulaştırılmasında işbirliğini görüştü.

Kremlin’den yapılan açıklamada da, Rusya ve Ukrayna liderlerinin Minsk’te 5 Eylül’de Temas Grubu’nun imzaladığı ateşkes sonrası gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi. 

Putin ve Poroşenko, Kiev’in AB ile imzaladığı ekonomik işbirliği anlaşmasının Gümrük Birliği ile ilişkileri nasıl etkileyeceğini müzakere etti. Kiev’de iktidarın değişimine neden olan anlaşmayı, Ukrayna parlamentosunun önümüzdeki günlerde onaylaması bekleniyor.

Liderler gelişmeler çerçevesinde sürekli iletişim halinde kalma konusunda da anlaştı.

CİHAN

<< Önceki Haber Putin ve Poroşenko arasında kritik görüşme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER