Reyhanlı halkı korku içinde

Muhtemel bir Suriye savaşı durumunda hedef olmaktan endişe eden halk, savaşa karşı hiç bir tedbirlerinin olmadığını söylüyor

Reyhanlı halkı korku içinde

  • Reyhanlı halkı Esed'in muhtemel kimyasal saldırısına karşı korku içinde
  • Halk hazırlanan sığınaklardan haberi olmadığını ve acilen gaz maskesi istediklerini belirtiyor
  • Saldırıya karşı devletin altığı tedbirlerle ilgili halkın bilgilendirilmesi isteniyor

Türkiye Suriye arasında peş peşe yapılan savaşa yönelik açıklamalar Reyhanlı halkını tedirgin ediyor. 53 kişinin hayatını kaybettiği patlamalarla sarsılan ve halen yeni bir patlama olacağının endişesiyle yaşayan Reyhanlı halkı Esad’ın olası savaş durumunda öncelikli olarak Reyhanlı’yı hedef almasından endişe ediyor ve gaz maskesi istiyor.  

Türk Silahlı Kuvvetleri Reyhanlı merkezinde bulunan hudut taburuna stinger füzeleri yerleştirirken Reyhanlı Emniyet Müdürlüğüde şehrin giriş ve çıkışlarında asayiş kontrolleri yapıyorlar.

"SIĞINAKLARDAN HABERİMİZ YOK"

Patlamalar sonrasında tedirgin günler yaşamakta olan Reyhanlı halkı Suriye’ye ABD’nin yapmayı planladığı müdahaleyi endişe içerisinde bekliyorlar. Kıbrıs ve Kore gazileri dernek başkanı Kıbrıs gazisi Ziya Güleroğlu Reyhanlı halkı olarak Esad’ın kimyasal saldırısından endişe ettiklerini belirterek oluşturulan sığınaklardan halkın haberinin olmadığını ve gaz maskesi istediklerini söyledi.

"İSRAİL BİLE HALKINA GAZ MASKESİ DAĞITTI"

Güleroğlu şöyle konuştu:
“Halen halkımız patlamaların acısıyla yaşamaktadır. Suriye’de kimyasal saldırıda ölen çocukları gördükçe korkuyoruz ve Reyhanlı halkının bu konuda hiç bir tedbiri yoktur. Suriye; İsrail, Ürdün ve Türkiye’yi vuracağını söylüyor. Böyle bir saldırıya karşı devletimiz ne gibi hazırlıklar yaptığını bilmiyoruz. Reyhanlı halkına psikolojik destek verilmesi, gaz maskesi dağıtılması, oluşturulduğu iddia edilen sığınakların nerede olduğunun söylenmesi gerekiyor. Reyhanlı halkı korkarak yaşıyor ve savaşa karşı hiç bir tedbiri yoktur. İsrail bile kendi halkına gaz maskesi dağıtıyor ama bizim hükümetimiz böyle bir şey yapmadığı gibi sığınakların yerini bile bilmiyoruz. Huzursuzuz. Reyhanlı ikinci bir patlamayı yada benzer bir olayı kaldıramaz”

"SİVİL HALK ÇARESİZ"

Vatandaşlar ise çıkması muhtemel savaşla ilgili gelişmeleri haberlerden takip ettiklerini söylediler. Reyhanlı halkı olarak parçalanmış cesetleri 11 Mayıs'taki patlamalarda gördüklerini ve halen o korku ile yaşadıklarını belirterek, “ Reyhanlı'da sivil halkı korumaya yönelik ne yapılıyor halkımızın hiç bir bilgisi yok. Günlük yaşam devam ediyor ama Esad’ın kimyasal saldırısından korkuluyor.Reyhanlı halkı olarak savaş istemiyoruz ve yetkililerin tedbirlerle ilgili mutlaka halkı bilgilendirmeleri gerekiyor" dedi. İHA
<< Önceki Haber Reyhanlı halkı korku içinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER