Rusya'dan dünyaya gözdağı gibi hareket!

Rusya Savunma Bakanlığı iki adet Tupolev Tu-160 tipi stratejik bombardıman uçağının 13 saat boyunca uçarak Venezüella’ya ulaştığını açıkladı.

Rusya'dan dünyaya gözdağı gibi hareket!

Bakanlık Volga bölgesinde bulunan Engels üssünden havalanan uçakların rutin eğitim uçuşu yaptıklarını belirtti. Pasifik Okyanusu’nda bulunan Karayıp Denizi üzerinden Kuzey Amerika’nın güneybatı kıyıları boyunca seyrederek Venezüella’nın Mayketia havaalanına iniş yaptı. Rus bombardıman uçakları 10 bin kilometrenin üzerinde bir mesafeyi geçmeyi başardı. 

Rusya’nın stratejik uçaklarına Tu-95MS savaş uçağı da iletişim için bazı bölgelerde eşlik etti. Rus uçaklarının Norveç üzerinden uçuşları sırasında Budyo üssünden havalanan 2 adet F-16 savaş uçağı yakın takipte bulundu. 

Bakanlık açıklamasında, “Rusya Hava Kuvvetlerine ait tüm uçaklar uçuşları sırasında uluslararası havacılık kurallarına tamamı ile riayet etti. Bundan sonra da riayet etmeye devam edecek…” ifadelerine yer verdi.

Rusya’nın stratejik bombardıman uçakları 2008’de de benzer bir görevle Venezüella’da bulunan Rus deniz gücünün ortak tatbikatına katılmıştı. 

Tupolov Tu-160’lar NATO’da Blackjack kod adıyla bilinir. Sovyetler Birliği tarafından en son imal edilen stratejik ağır bombardıman uçağı süpersonik ve değişken geometrik yapıya sahip. Amerikan B-1 Lancer’e benzeyen Tu-160’lar ondan daha hızlı, daha büyük taşıma kapasitesine sahip. Rusya’nın şu an itibari ile 16 adet stratejik Tu-160 bombardıman uçağı bulunuyor.

Rusya’ya ait IL-20 tipi gözlem uçakları geçen hafta da Karadeniz’de Türkiye sınırlarına paralel iki kez uçuş yapmış ve Türk jetleri tarafından takip edilmişti.
<< Önceki Haber Rusya'dan dünyaya gözdağı gibi hareket! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER