Darbeciler El Feth Camisi'ne girdi!

Mısır'da katliamdan kaçarak El Feth Camisi'ne sığınan göstericilere askeri operasyon başlatıldı.

Darbeciler El Feth Camisi'ne girdi!

Dünden itibaren yaklaşık 400 kişinin mahsur kaldığı camiye yerel saat ile 14:00'da (TSİ 15:00) camiye gaz bombaları atarak müdahale etti. Camiye giren Mısır askerleri içeriden çıkarttıkları çok sayıdaki göstericiyi tutukladı. Ordunun operasyonu sırasında El Feth Camisi içerisinde bulunanlardan çığlıklar yükselirken, dışarı çıkarılan bazı protestocular "Baltacı" adı verilen suç gruplarının saldırısına uğradı. 
Mısır devlet televizyonu caminin minaresinden güvenlik kuvvetlerine ateş açıldığını iddia ederken, operasyon sırasına bazı güvenlik kuvvetlerinin camiye ve havaya ateş açtıkları gözlendi.
AA Muhabiri Zekeriya ile TRT Muhabiri Turan'dan bilgi alınamıyor
Camide bulunan AA Muhabiri Hiba Zekeriya ile TRT Muhabiri Metin Turan ile iletişim kesilirken, Mısır medyası cami içerisinde bulunan bir Türk vatandaşının güvenlik kuvvetleri tarafından tutuklandığını bildirdi. 
El Feth Camisi'ne yapılan müdahale sırasında yaralananlar olduğu öğrenilirken, Mısır İçişleri Bakanlığı yetkilileri, camiye operasyonun, camide bulunan göstericilerin arasında Özbekiye karakoluna saldıran kişiler ile Ramses Meydanı'nda bir binanın yakılmasından sorumlu kundakçıların bulunduğu gerekçesiyle yapıldığını iddia etti.


TUTUKLANABİLİR YA DA İNFAZ EDİLEBİLİRLER

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mısır’da El Fetih Camii’nde mahsur kalan TRT Türk muhabiri Metin Turan ile TRT Arapça’nın Arap asıllı muhabiri için endişe duyduklarını söyledi. Muhabirler ve sivil halk için tutuklanma ya da infaz edilme ihtimali bulunduğunu belirten Arınç,Dışişleri bakanımız biraz önce İslam Konferansı Başkanı veya Genel Sekreteri olan Ekmeleddin İhsanoğlu’nu arayarak olaya müdahale etmesini istedi. Rejim nezdinde girişimlerimiz devam ediyor.” dedi.

Arınç, şöyle konuştu:Türkiye bu konuda çok iyi bir imtihan verdi. Bunu bütün dünya biliyor. Şimdi yaşanan vahşet karşısında uzaktan yakından bazı söyler duyuyoruz ama bunlar meseleyi çözmüyor. Eğer 1-2 ay önce başlayan bu olaya ‘bu demokrasiye karşı bir darbedir, bunu telin ediyoruz’ demiş olsalardı bu gruplar bu cesareti bulamazlardı. Yaşanmış olaylar çok acıdır. Maalesef dünden bu yana El Fetih Camiinde 400 kişi mahsur durumdadır. Bunların içerisinde TRT Türk muhabiri Metin Turan ile TRT Arapça’nın Arap asıllı bir muhabiri de bulunuyor. Bizim tespit edebildiğimiz 10 kadar gazeteci vardır. Bunlar içeride mahsur durumdalar, iki şeyden korkuyorlar. Kendilerini muhasara eden güçler rejime bağlı güçlerdir. Çıkarlarsa tutuklanacaklar ya da infaz edeceklerdir. İçeride kalırlarsa da bu sefer içeriye öldürmek amacıyla maalesef bir vahşet yaşanacaktır. Bu ihtimal dahilindedir.”

<< Önceki Haber Darbeciler El Feth Camisi'ne girdi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER