Suikast girişimi anını ilk kez anlattı!

Kurultayda konuşma yaparken saldırıya uğramıştı; o anı böyle anlattı.

Suikast girişimi anını ilk kez anlattı!

Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi eski Başkanı Ahmet Doğan, 19 Ocak'ta 8.Olağan Kurultayı esnasında kendisine karşı düzenlenen saldırıyı ilk kez değerlendirdi.

Kongreden sonra yayınlanan parti bülteninde konuyu değerlendiren Doğan, saldırıyı kendisine ve partiye karşı idam denemesi şeklinde ifade etti. Yazısında Doğan şu ifadelere yer veriyor: "Son anda gözümün ucuyla sol şakağıma doğru yöneltilen silahı gördüm ve ...tıklama... İçgüdüsel olarak davrandım. Sonradan kafama doğru doğrultulan silahın 3 kez tutukluk yaptığını öğrendim. Hiçbir şüphem yok ki, bu olay HÖH lideri ve HÖH fikrinin kamusal idam denemesiydi. Siparişi verenlerin hazırladığı senaryoda kanın akıtılarak salonda şok ve korkunun hakim olması yer alıyordu. Buradaki büyük hedef HÖH ve ülkedeki etnik barıştır. Kriz dönemindeki etnik barış ise Bulgaristan'ın ve Balkanların en hassas yeridir. Yüce Yaratıcı ve HÖH'ün kolektif vücudunun büyük enerjisi sayesinde sağ kaldım. "

Farklılığa ve başkalığa karşı olan nefretten dolayı tedirginliğini ifade eden Doğan, HÖH'e karşı nefretle yaklaşanlara tek vücut olma çağrısında bulundu. 

CİHAN
<< Önceki Haber Suikast girişimi anını ilk kez anlattı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER