Suriye'de ölü sayısı 83'e yükseldi

Suriye'de ordu birliklerinin çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda 18'i çocuk, 6'sı kadın 83 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye'de ölü sayısı 83'e yükseldi

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), rejime bağlı ordu birliklerinin hava  destekli, roket ve tanklarla gerçekleştirdiği operasyonlarda başkent Şam'ın  banliyölerinde 36, Halep'te 25, Dera'da 8, Humus ve İdlib'de 4'er, Hama'da 3,  Rakka'da 2 ve Lazkiye'de bir olmak üzere ülke genelinde ölü sayısının 83'e  yükseldiğini aktardı.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Özgür Suriye Ordusunun (ÖSO)  Haseke'nin güneyindeki Carmaz köyünün kontrolünün tamamını ele geçirdiğini, iki  ordu arasında ülke genelinde şiddetli çatışmalar yaşandığını,  Hama'da şiddetli  patlamaların meydana geldiğini ve savaş uçaklarının Karnaz beldesinde ''vakum  bombası'' kullanması sonucu çok sayıda evin yıkıldığını aktardı.

ÖSO birliklerinin Şam'daki 138. birliğe ait mühimmat deposuna saldırılar  düzenlediğini bildiren SRGC, Halep ve Şam'ın banliyöleri, Hama, Humus ve Dera  kentinde iki ordu birlikleri arasında çatışmaların yaşandığını kaydetti.
         
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı A haberleri'>SANA, ülke genelindeki  operasyonlarda çok sayıda teröristin mühimmatlarıyla etkisiz hale getirildiğini  açıkladı.
<< Önceki Haber Suriye'de ölü sayısı 83'e yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER