Yunanistan 'seferberlik' ilan etti

Yunanistan'da,liman çalışanlarının 31 Ocak'tan beri süren grevine karşı 'seferberlik' ilan etti.

Yunanistan 'seferberlik' ilan etti

Ege ve Denizcilik Bakanı Kostis Musurulis, hükümet ile grevciler arasında  sürdürülen son görüşmelerin sonuçsuz kalmasının ardından, denizcilik sektöründe  seferberlik ilan edildiğini açıkladı.

Denizcilerin işbaşı yapmalarını zorunlu kılan yazılı ''seferberlik''  emirlerinin yarın sabahtan itibaren ilgililere teslim edilmeye başlanılacağını  belirten Musurulis, hükümetin, denizcilerin taleplerinin karşılanması için  elinden geleni yaptığını ancak, Panhellenik Denizcilik Federasyonunun (PNO)  tutumu nedeniyle bu konudaki diyaloğun daha fazla sürdürülemeyeceğini belirtti.
         
Hükümetin bu kararına tepki gösteren PNO Başkanı Andonis Dalakoyorgos ise  seferberlik ilanının ülke için tehlikeli bir gelişme oluşturduğunu kaydederek,  hükümetin bunun sorumluluğunu üstlenmesi gerektiğini söyledi.
         
Denizcilerin, ''yasal ve haklı mücadelelerini sürdürmekte kararlı  olduğunu'' belirten Dalakoyorgos, seferberlik ilanının ''kurusıkı'' bir karar  olduğunu ifade etti ve ''hükümetin seferberlik belgelerini yırtarak tarihin zaman  dolabına atacağız'' dedi.
         
PNO, 31 Ocak'ta başlattıkları grevi sabah saatlerinden itibaren 48 saat  daha uzatma kararı aldığını açıklamıştı.
         
Sektör çalışanları, Denizcilik Bakanlığı tarafından sunulan bir yasa  tasarısının geri çekilmesini, bütün gemi kategorilerinde toplu sözleşme  imzalanması ve uygulanmasını, sigorta fonlarında var olan sorunların  giderilmesini istiyor.
<< Önceki Haber Yunanistan 'seferberlik' ilan etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER