Türkçe Olimpiyatları coşkusu Tanzanya'yı salladı!

Bu yıl 11'incisi yapılacak olan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın ülke finali Tanzanya'da düzenlendi

Türkçe Olimpiyatları coşkusu Tanzanya'yı salladı!

Türkiye'deki olimpiyat finallerine bu yıl 140 ülkeden 2 bin kişi katılacak. Bu kapsamda Tanzanya'yı temsil edecek öğrenciler için Darüsselam'da gerçekleşen program, unutulmaz anlara sahne oldu. Eski Devlet Bakanı ve Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Üyesi Işılay Saygın, eski Türk Dil Kurumu Başkanı ve Türkçe Olimpiyatları Bilim Kurulu Başkanı Şükrü Haluk Akalın ve Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu, etkinliğe katılan isimlerden bazılarıydı. Tanzanya Milli Marşı ve İstiklâl Marşı ile başlayan ülke finali elemelerinde öğrencilerin şarkı, şiir ve halk oyunu gibi gösterileri izleyenleri hayran bıraktı.  


Şiirde Çinli öğrencinin birinci olması dikkat çekti. Çin'de doğup, babasının mesleğinden dolayı Tanzanya'da büyüyen 14 yaşındaki Wang Congcong, Abdurrahim Karakoç'un 'Tut Ellerimden' şiirini seslendirdi. İlkokuldan itibaren Tanzanya Feza Kolejleri'nde okuduğunu belirten Congcong, finale kalmasıyla ilgili, "Hayal bile edemezdim" dedi. Programda konuşan Işılay Saygın, dünyanın her yerinde barış elçileri yetiştiren öğretmenleri ve bu faaliyetlere destek veren işadamlarını kutladığını belirtti. Şükrü Haluk Akalın ise hayranlığını şu sözlerle ifade etti: "10 yıl önce bugünleri görmeyi hayal bile edemezdik. Şimdi Tanzanya'da öğrencilerle Türkçe konuşuyoruz." 

Yaklaşık iki bin öğrenci elemelere katılırken, birinci olan öğrenciler, ülkelerini temsil edecek olmanın heyecanını şimdiden yaşamaya başladı bile.
<< Önceki Haber Türkçe Olimpiyatları coşkusu Tanzanya'yı salladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER