Ülkeyi karıştıran imza!

Obama'nın onu seçtiğini gören ABD'liler çılgına döndü; bakın neden...

Ülkeyi karıştıran imza!

ABD Başkanı Barack Obama'nın yakın zamanda Timothy Geithner'dan boşalacak Hazine Bakanlığı görevine Jack Lew'u ataması bekleniyor. Ancak ABD'liler bu durumdan hiç de memnun değil.

Hazine tarafından yeni basılacak dolarların üzerinde Jack Lew’un imzasının bulunacak olması ABD’lilerin keyfini kaçırmış durumda. Zira imza, Lew’un ismini ya da adının baş harflerini içermiyor bunun yerine görenlerin ‘çocukça’ ve ‘akıl almaz’ olarak tanımladığı bir çizimden ibaret. ABD'liler ‘saçma’ buldukları bu imzanın dolar banknotlarının üzerinde bulunacak olmasına ciddi bir şekilde tepki gösteriyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Lew’un imzası ilk kez tartışma konusu olmuyor. 2011 yılında Beyaz Saray günlüklerini imzaladığında ilk kez fark edilen durum, o tarihte internette çok konuşulmuştu. Şimdi ise ABD'liler bu imzayla günlük yaşamlarında sürekli karşı karşıya gelecek olmalarının sıkıntısıyla Lew’a imzasını değiştirmesi konusunda baskı yapıyor.

New York Times gazetesi Lew’a paraların üzerine atılacak imza için el yazısını düzeltmesi gerektiği konusunda öneride bulundu. Washington Post ise bir el yazısı uzmanı işe alarak Lew’un kötü el yazısının arkasındaki gizemi çözmeyi çalışıyor. Farklı görüş bildirenler ve imzanın değişmemesi gerektiğini düşünenler de var. Lew’un imzasının korunmasını isteyen bir grup dilekçe hazırlayarak bu isteklerini dile getirdiler.

<< Önceki Haber Ülkeyi karıştıran imza! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER