Gazetecilere 10 Ocak müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla gazetecilere ''yıpranma hakkı"nı yeniden getiren düzenlemenin ayrıntılarını anlattı.

Gazetecilere 10 Ocak müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı ve esenlikler diledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünün anısına ve anlamına uygun şekilde, 2008'de kaldırılan fiili hizmet süresi zammının çalışan gazetecilere verilmesiyle ilgili bir talimatı ve değerlendirmesi olduğunu belirten Çelik, şunları söyledi:

''Böylece gazetecilerin 4 yıllık fiili hizmet süresi zammı kesintisini bugün ortadan kaldırmış olacağız. O dönemde bildiğiniz gibi milletvekillerinin de fiili hizmet süresi kaldırılmıştı. Birlikte kaldırılan bu düzenlemeyi, birlikte tekrar koyma iradesini şu anda yüce Meclise taşımış olacağız.'' 

Basın kartı olanları kapsıyor

Çelik, yeni düzenlemede çalışan gazetecilerin önemli olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Gazetecilik mesleğini bizzat icra edenler yeni düzenlemeden yararlanacak. Yoksa herhangi bir işletmede ya da medya kuruluşunda çalışanların tümü değil. Çünkü biz fiili hizmet süresi zammını düzenlerken, maden ocağında çalışana 360 gün üzerinden 180 gün fiili hizmet zammı düzenlemesi yaptık. 90 gündü onu 180 güne çıkarttık ama büroda çalışana bu fiili hizmet süresi zammını vermem. Aynı şekilde şimdi de gazetede bizzat çalışan, basın kartı olanları içine alan bir düzenleme gelecek. Yoksa bunun dışındaki kişiler kapsamın içinde olmayacak. Geçmişle mukayese ettiğiniz zaman böyle bir farklılık var.''

İlk açıklama Hüseyin Çelik'ten

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın kuruluşlarının AK Parti muhabirleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Gazetecilerin hak ettiği şartlarda ve ücretlerde çalıştırılması gerektiğini ifade eden Çelik,  AK Parti'nin, gazetecilere yıpranma hakkını yeniden getirecek düzenleme için prim borçlarını yeniden yapılandıran tasarıya madde eklenmesi için teklif vereceğini söyledi. Çelik, ''Bu problem sizin adınıza, lehinize çözülmüş olacak'' dedi.

Hakkın iadesi

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, gazetecilere yıpranma hakkının geri verilmesi için prim borçlarını yeniden yapılandıran tasarıya konulmak üzere tüm partilerle birlikte ortak önerge vereceklerini belirterek, ''Bu lütuf değil, bir hakkın iadesidir'' dedi.
<< Önceki Haber Gazetecilere 10 Ocak müjdesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER