Uluslararası yarışmalarda Türk okulları temsil edecek

Türk okulları, Romanya’da bu kez birbiriyle yarıştı. Enerji, çevre, tasarım ve interaktif öğrenme dalında yarışan 245 proje jüriyi zorladı.

Uluslararası yarışmalarda Türk okulları temsil edecek

Romanya’daki 11 Türk okulu arasında geleneksel hale dönüşen ‘İlkadım Proje Yarışması’ yine yoğun katılıma sahne oldu. 329 öğrencinin hazırladığı 245 proje, birbiriyle kıyasıya yarıştı. Yorucu bir çalışmanın ürünü olan enerji ve çevre, tasarım ve interaktif öğrenme kategorilerindeki projeler, 35 kişilik jüri ekibinin süzgecinden geçti. Jüri üyeleri, not verme kriterlerinde ince eleyip sık dokudu.

ÖDÜL: 8 BİN?EURO

Ekonomi Bakanı’nın kızı Yasemin Gerea, Lunapark Hız Treni maketiyle yarışmaya katıldı. Arkadaşı Deniz Erol’la günde 5-6 saat çalışarak maketi hazırladıklarını söyleyen Yasemin, “Her bir parçayı kendimiz yaptık. 40 euro masrafımız oldu.

Çok yorulduk; ancak arkadaşlarımıza eğlendikleri hız treninin iç yapısını göstermek istedik” şeklinde konuştu. 75 öğrenci 8 bin euro değerindeki ödüllerine kavuştu. Başarılı olan öğrenciler uluslararası olimpiyatlarda Romanya’yı temsil edecek.

BAKAN DA VELİYDİ

Ödül tö­re­ni­ne ve­li ola­rak ka­tı­lan Eko­no­mi Ba­ka­nı An­dre­i Ge­re­a, “Ço­cuk­la­rı­mız­dan des­te­ği­mi­zi ek­sik et­me­ye­lim. Eği­tim ge­le­ce­ği­mi­zin ga­ran­ti­si­dir; ha­ya­tı­mı­zı ko­lay­laş­tı­ran ye­ni­lik­le­rin de te­me­li­di­r” tav­si­ye­sin­de bu­lun­du.

<< Önceki Haber Uluslararası yarışmalarda Türk okulları temsil edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER