Yemen'de taziye çadırı vuruldu: 16 ölü

Yemen'in güney kesimindeki Ed-Dali kentinde bir taziye çadırına Yemen ordusu tarafından ateş açılması sonucu ölenlerin sayısının 16'ya yükseldiği bildirildi.

Yemen'de taziye çadırı vuruldu: 16 ölü

Ed-Dali kentinde taziye çadırına açılan ateş sonucu ölenlerin sayısı 16'ye yükseldi. Yemen ordusu, çadırın "yanlışlıkla" vurulduğunu belirtirken, siyasi partiler olayın sorumlularının yargı karşısına çıkarılması çağrısında bulundu.

Yemen insan hakları kuruluşu SAH tarafından yapılan açıklamada, Yemen ordusunun kentin Senah bölgesindeki bir taziye çadırına dün açtığı topçu ateşinde ölenlerin sayısının 16'ya yükseldiği, ölenlerden çoğunun kadın ve çocuk olduğu belirtildi.
               
Yemen'de büyük infiale yol açan olayla ilgili açıklama yapan askeri bir yetkili, silahlı kişilerin 33. Zırhlı Birliğe ait bir araca saldırdığını, bölgedeki bir tanktan verilen karşılık sırasında yanlışlıkla taziye çadırının isabet aldığını kaydetti. Olayın tamamen kaza sonucu gerçekleştiğini belirten yetkili, tankta görevli askerler hakkında soruşturma açıldığını da vurguladı.
               
Öte yandan Yemen Islah Partisi, taziye çadırına ateş açılmasını kınayarak, olayla ilgili soruşturma açılması ve sorumluların yargı karşısına çıkarılması çağrısında bulundu. Partiden yapılan açıklamada, son olayın, güneydeki ayrılıkçı hareketlerle yürütülen uzlaşma görüşmeleri ve varılan anlaşmanın ardından meydana geldiğine dikkat çekilerek, "Ülkede huzur ortamının yok edilmesi hedefleniyor. Saldırılar ülkeye ihanettir' ifadesine yer verildi.
<< Önceki Haber Yemen'de taziye çadırı vuruldu: 16 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER