Yunanistan'ın en büyük camiine çirkin saldırı

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki “Yunan-Arap Eğitim ve Kültür Merkezi” girişine kesik domuz başı bırakıldı.

Yunanistan'ın en büyük camiine çirkin saldırı

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki “Yunan-Arap Eğitim ve Kültür Merkezi” girişine kesik domuz başı bırakıldı. Bu gece meydana gelen olayda saldırganlar, zemin katı Atina’nın en büyük mescidi olarak kullanılan binanın giriş kapısına kırmızı boya ile haç işareti de çizdi. Giriş zeminine ise İslam dinini hedef alan sinkaflı ifadeler yazıldı.

'KAPI ÜZERİNE HAÇ ÇİZDİLER'

Başkent Atina’daki 4 katlı Yunan-Arap Eğitim ve Kültür Merkezi’ne kimliği belirlenemeyen kişilerce saldırı düzenlendi. Bin 800 metrekarelik kapalı alanı ile Atina’nın en büyük mescidi olarak kullanılan binanın girişine kesik domuz kafası bırakan saldırganlar, giriş kapısı üzerine ise kırmızı boya ile haç işareti çizdi. Ayrıca zemine de İslam dinini hedef alan küfürlü ifadeler yazıldı.

POLİS İNCELEME YAPTI

Müslümanların sabah namazına gelişinde fark ettikleri olay üzerine Yunan polisi merkeze gelerek incelemelerde bulundu. Parmak izi çalışması yapan polis, fotoğraf çektikten sonra bölgeden ayrıldı. Öğlen saatlerine kadar bir poşet içerisinde bekletilen domuz başı, daha sonra Moshato Belediyesi hizmetlileri tarafından bir kamyonete yüklenerek olay yerinden götürüldü.

'MÜSLÜMANLAR RENCİDE OLDU'

Atina merkezine yaklaşık 4 kilometre mesafedeki Moshato Belediyesi sınırları içerisinde gerçekleşen olay, Müslümanlar’da endişeye neden oldu. Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elghandour, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, "Yapılan bu saygısızlık ve saldırı Müslümanları rencide etti." dedi.

ATİNA'NIN EN BÜYÜK MESCİDİ

2007’de yılında Suudi işadamı tarafından satın alınan fabrikanın modern bir şekilde restore edilmesiyle inşa edilen Yunan-Arap Eğitim ve Kültür Merkezi, halihazırda Atina’nın en büyük ‘yasadışı’ mescidini de bünyesinde barındırıyor. Binanın diğer katlarında ise Kur’an Kursu, dil kursu, konferans salonu ve bürolar hizmet veriyor. Aynı merkezin duvarına 3 yıl önce de küfürlü ifadeler yazılmıştı.

CHA
<< Önceki Haber Yunanistan'ın en büyük camiine çirkin saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER