Dünyanın gözü önünde akreditasyon

Antalya'da düzenlecek olan G-20 zirvesini takip etmek isteyen bazı gazetecilere izin verilmedi.

Dünyanın gözü önünde akreditasyon

Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderlerini buluşturan G-20, bu yıl Antalya'da düzenleniyor. Zirveyi takip edecek basın mensupları için akreditasyonda ayrımcılık uygulandı. Hükümet tarafından muhalif görülen bazı medya kuruluşlarına takip izni verilmedi.

Türkiye'nin dönem başkanlığında Antalya'da düzenlenecek G-20 Liderler Zirvesi'nde muhalif gazetecilerin programı takip etmesine izin verilmedi. Dünyanın en gelişmiş 20 ülkesinin liderlerinin buluştuğu liderler zirvesi, bu yıl Antalya'nın önde gelen turizm bölgesi Belek'te düzenleniyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Hüseyin Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de katılacağı programı takip edecek medya mensuplarının işlerini kolaylaştırmak amacıyla uluslararası medya merkezi (IMC) kuruldu. Gazeteciler, bu alanda zirveyi takip ederek bilgi, fotoğraf ve görüntüleri kendi kurumlarına aktaracak.

EN ÇOK TİRAJA SAHİP ZAMAN'A İZİN YOK
Bu alana giriş yapacak basın mensuplarının internet üzerinden bir form doldurması istendi. Zirve için akreditasyon başvuruları bireysel olarak yapıldı. Akreditasyonu onaylanan gazetecilere elektronik posta yoluyla cevap verildi. Alana girişi onaylanan 2 bin 700 gazeteciye 6 Kasım tarihinde akreditasyon mesajı gönderildi. Ancak Türk hükümeti tarafından muhalif olarak görülen bazı medya kuruluşlarına alana giriş izni verilmedi. Zaman'ın başvurusuna cevap gelmedi. Sözcü Gazetesi'ne de izin çıkmadığı belirtildi.

Akreditasyon merkezi yetkilileri, bir grup gazetecinin başvurusunun halen onay beklediğini belirterek, bu başvuruların ne zaman onaylanacağı hakkında bilgi vermedi. Yetkililer, akreditasyon onayı verilmeyen basın mensubu sayısıyla ilgili de herhangi bir açıklamada bulunmadı. Alana girişine izin verilmeyen gazeteciler arasında Zaman Gazetesi muhabirlerinin yanı sıra ulusal çaptaki televizyon kanalları ve gazete çalışanları da yer alıyor.

Uluslararası basın kuruluşlarının da takip edeceği program için akreditasyon uygulaması 9 Kasım itibarıyla başladı. G-20 zirvesi'nin yapılacağı ana alan içinde yer alan IMC'ye sadece akreditasyon merkezi tarafından sarı yaka kartı verilen kişiler giriş yapabilecek. Gerekli görüldüğü takdirde zirvenin yapıldığı alan dışında da bu kartın gösterilmesi istenebilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, akreditasyonun detayları hakkında geniş bilgi sunuldu. Alana girişi izin verilen gazeteciler G-20 Liderler Zirvesi'nin 15 Kasım'daki açılış törenlerini yerinde izleyebilecek. Bunun dışındaki programlar ise IMC'den takip edilebilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zirve öncesi hazırlıkları incelemek için Antalya'ya geleceği öğrenildi.

<< Önceki Haber Dünyanın gözü önünde akreditasyon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER