Dur ihtarına uymadı, vurularak öldürüldü


Antalya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi öncesi jandarmanın kontrol noktasında 'dur' ihtarına uymayan bir araca açılan ateş sonucu sürücü ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan sürücü 10 gün sonra hayatını kaybetti.

Olay, Manavgat ilçesi Side mevki Kemer Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre G20 Liderler Zirvesi öncesi alınan sıkı güvenlik tedbirleri kapsamında Manavgat ilçesinde de uygulama noktaları oluşturuldu. İlçede oturan Serdar Koç (34) plakası öğrenilemeyen bir araçla 14 Kasım akşam saatlerinde jandarmanın uygulama noktasına geldi. Burada 'dur' ihtarına uymayan Koç, kaçmaya başlayınca jandarma tarafından arkasından ateş edildi. Jandarmaların silahlarından çıkan mermiler Koç'un aracına isabet etti. Olay yerinde ağır yaralanan Koç, ilk olarak Manavgat Devlet Hastanesi'ne ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan muayenesinde Koç'a 3 merminin isabet ettiği tespit edildi. Hastanede yoğun bakıma alınan Koç, tüm müdahalelere rağmen 10 gün sonra hayatını kaybetti. Yakınları tarafından yapılan otopsinin ardından Adli Tıp Kurumu morgundan cenazesi alınan Koç, toprağa verilmek üzere Konya'nın Seydişehir ilçesine götürüldü.

EHLİYETSİZ VE ALKOLLÜYDÜ

Öte yandan Serdar Koç'un olay sırasında ehliyetsiz ve alkollü olduğu da iddia edildi. Serdar Koç'un kayınbiraderi Önder Koç, G20'den dolayı alınan tedbirler kapsamında olayın yaşandığını söyledi. Kayınbiraderinin alkollü ve ehliyetsiz olduğu için korkup kaçmış olabileceğini belirten Koç, ancak aracın tekerleklerine ateş edilerek de durdurulabileceğini söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber Dur ihtarına uymadı, vurularak öldürüldü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER