e-YDS 2016/1 başvuruları bugün başladı


e-YDS 2016/1 İngilizce alanında, 23 Ocak 2016 tarihinde Ankara, İstanbul ve İzmir'deki e-sınav uygulama başvuruları 7-11 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacak. Sınav, saat 14.00'te başlayacak ve 2,5 saat sürecek.

2014 yılında ÖSYM tarafından bilgisayar üzerinde (elektronik sınav) uygulanmaya başlanan ve 2016 yılında da devam edecek olan e-YDS'lerin sınav ve başvuru tarihleri ÖSYM'nin internet adresinden yayımlandı.

ÖSYM'den yapılan duyurulu göre; e-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, bir takvim yılı içerisinde (12 ay) aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilecek. e-YDS'ye katılmak amacıyla sınav ücreti ödeyen bir adayın, sınava katılsın veya katılmasın ödeme tarihinden itibaren bir takvim yılı (12 ay) boyunca yeniden sınav ücreti ödemesi sistem tarafından engellenecek.

Sınava katılmak isteyen adaylar sınav ücretini, sınava başvuru tarihleri içinde ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan 'ödemeler' alanından kredi/banka kartı ile yatıracaklar. Sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS'nin başvuru tarihinin ilk günü saat 14.00'te başlayacak, kontenjan dolduğunda sona erecek. Kontenjan dolmadığı takdirde sınav ücreti ödeme işlemi, ilgili e-YDS'nin başvuru tarihinin son günü saat 17.00'de sona erecek.

Sınava katılmak için sınav ücretini ödeyen adaylardan ÖSYM kayıtlarında geçerli fotoğrafı olmayanlar, fotoğraf güncelleme işlemlerini başvuru tarihleri içinde ÖSYM sınav koordinatörlüklerinden, resmi iş gününde ve resmi iş saatlerinde yapacak.

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara'da 196, İstanbul'da 424, İzmir'de 80 olacak. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacak. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacak.
e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile bir deneme e-sınavı hazırlandı.

Adaylar, deneme e-sınav uygulamasına ve e-YDS 2016/1 Kılavuzuna ÖSYM internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. CİHAN
<< Önceki Haber e-YDS 2016/1 başvuruları bugün başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER