Edirne çifte çevre yoluna kavuşacak

Edirne çifte çevre yoluna kavuşacak

Edirne'de artan trafik yoğunluğu sorununa çözüm bulmak amacıyla iki çevre yolu yapılacak.

Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır ilinde araç sayısı her geçen gün artıyor. Uluslararası yolda seyreden araçların da eklenmesi trafik yoğunluğunu daha da artırıyor. Şehir merkezindeki trafik ise eski E-5 olarak ifade edilen karayolu üzerinden sağlanıyor.
Bu durum özellikle mesai saati başlangıcı ve sonunda yoğunluğa neden oluyor. Soruna köklü çözüm bulmak amacıyla Edirne Belediyesi harekete geçti. Şehrin kuzeyinden ve güneyinden iki çevre yolunun açılmasına karar verildi.

Güney çevre yolu için iş makineleri Kirişhane mevkiinde çalışmalara başlandı. Çalışmanın tamamlanmasıyla Edirne, Olin kavşağından başlayıp Gazimihal Köprüsü'nde son bulacak 6 kilometrelik alternatif bir yola kavuşacak. Kapıkule istikametine seyredecek sürücüler, şehir merkezine girmeden yollarına devam edebilecek. Bu sayede E-5 üzerindeki trafik yoğunluğunun azalması sağlanacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sonra yıllarda şehirde trafik yoğunluğunun arttığına dikkat çekerek bunun mesai başlangıcı ve bitiminde kendini hissettirdiğini kaydetti. Kent merkezinde tarihi dokunun fazla olması nedeniyle yeni yollar açma veya mevcudu genişletme imkânının olmadığını dile getiren Gürkan, alternatif yolun olmaması nedeniyle bütün trafiğin E-5 üzerinde sağlandığını belirtti. Bu durumun güzergah üzerinde aşırı yoğunluğa neden olduğunu ifade eden Gürkan, şunları söyledi: "Arkadaşlarımla yaptığım çalışma sonucunda bulunacak alternatif çevre yolları üretmekle sorunun çözülebileceğini gördük. Bugün ilk kez yıkımına başlayacağımız güney çevre yoluyla başlıyoruz. Çok yakında kuzeyde de yeni bir çevre yolu açacağız."
CİHAN
<< Önceki Haber Edirne çifte çevre yoluna kavuşacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER