Edremit Belediyesi ile BASKİ protokol imzaladı


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) ile Edremit Belediyesi ile arasında, borç-alacak tasfiyesi ve ödemesine yönelik protokol imzalandı. 15 maddeden oluşan protokol gereği, Edremit Belediyesi'nin BASKİ'den alacakları mahsuplaşıldıktan sonra kalan 2 milyon 464 bin 711 lira, 30 taksit halinde ödenecek.

BASKİ Genel Müdürlüğü'ndeki imza töreninde konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, görüşmeler neticesinde karşılıklı bir ödeme planında anlaştıklarını söyledi. Başkan Saka, "Böylelikle Edremit Belediyesi'nin son borçlu olduğu kurumlardan bir tanesiyle de anlaşıp durumumuzu temiz hale getirmiş olduk. Bu konuda önümüzdeki süreçte ödemelerimizin, Edremit'e hizmet olarak döneceğine inanıyoruz. Bunun da daha fazlası Edremit'e hizmet olarak dönecek. Geçtiğimiz yaz döneminde ve genel olarak çektiğimiz sıkıntıların böylelikle son bulacağını düşünüyoruz. Herkese teşekkür ediyorum." dedi.

BASKİ Genel Müdürü Mustafa Bayram ise, "2015 yaz döneminde BASKİ, özellikle hizmet alanı olarak Edremit'te çalıştı. 2014 yılında BASKİ kuruluş aşamasında olduğundan, Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla Edremit Belediyesi bu hizmetleri yürüttü. Bu esnada personel harcamalarının dışında yapılan harcamalara yönelik ödemelerin protokol anlaşması gerekiyordu. Biz bu protokolü, daha önce Bandırma ve Ayvalık belediyelerimizle yapmıştık. Şu anda Sayın Edremit Belediye Başkanımız Kamil Saka ile de bu protokolü düzenlemiş oluyoruz. Biz BASKİ olarak, hep Edremit Belediye Başkanımız ve ekibiyle birlikte uyum içerisinde çalıştık. En sıkıntılı dönemde dahi halkı sosyal yönden olumlu yöne sevkeden sayın başkanımız ve ekibine, davranışlarından ve BASKİ'ye olan tutumundan dolayı teşekkür ediyoruz. 2014 ve 2015 yılı yapımlarla geçti. Sayın başkanımın beklediği hizmetler 2016'da Altınoluk merkezinde arıtma, Narlı Mahallesi'nde arıtma ve kanalizasyon, Güre'de kanalizasyon, Zeytinli'de arıtma kapasitesinin 360 bin kişiye çıkarılmasıyla ilgili çalışmalarımız devam edecek." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Edremit Belediyesi ile BASKİ protokol imzaladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER