Ege Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili soruşturmada gizlilik kararı alındı


İZMİR (CİHAN)- Ege Üniversitesi öğrencisi ve Ülkü Ocakları temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybettiği üniversitedeki olayla ilgili gizlilik kararı alındı. Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı adli kontrol altına alınmaları, 1 kişinin de tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Ege Üniversitesi'nde geçen cuma günü çıkan kavgada öldürülen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Çakıroğlu'nun cenazesi, binlerce kişinin katılımıyla tekbirlerle son yolculuğuna uğurlanmıştı. Kavgada bıçakla yaralanan N.S.'nin ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlandı. Taburcu edilen N.S., bekleyen bir polis ekibi tarafından gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. N.S. ile birlikte işlemleri tamamlanan 7 kişi de adliyeye sevk edildi. Bu arada yaralılardan M.D.'nin, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından gözaltı işlemi yapılacağı öğrenildi. Böylelikle gözaltı sayısı 8'e yükselecek. Olayla ilgili savcılığın da, dosyayla ilgili gizlilik kararı aldığı belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada, gözaltındaki 7 şüpheliden 6'sı adli kontrol altına alınmaları, 1 kişinin de tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildiğini belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"20.02.2015 günü saat 16.45 sıralarında Ege Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde yaşanan olayda hayatını kaybeden Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU'nun ölümüyle ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, maktulün bıçaklanması ve kavga olayına karıştıkları şüphesiyle 7 kişi gözaltına alınmış, gözaltındaki şüphelilerden 6 kişi ifadelerinin alınmasının ardından adli kontrol altına alınmaları, öldürme fiilini işlediği yönünde aleyhinde kuvvetli deliller bulunan 1 kişi de tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilmiştir. 1 kişi ise halen tedavi amacıyla hastanede bulunduğundan gözetim süresi uzatılmıştır. Soruşturmaya devam olunmaktadır."
CİHAN
<< Önceki Haber Ege Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili soruşturmada gizlilik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER