Eğitim-Sen: Saldırının failleri belli

Eğitim-Sen: Saldırının failleri belli

Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesi, Ankara'da 97 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı basın açıklaması yaparak kınadı.

Sendika binasında bir araya gelen, Eğitim Sen, KESK ve bazı dernek temsilcileri ortak basın açıklaması yaptı. Sendika ve dernekler adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şubesi başkanı İsmail Tekardıç, saldırının faillerinin belli olduğunu söyledi.

Binlerce polisin gözü önünde bombanın patlatıldığını ifade eden Tekardıç şöyle konuştu: "Hiç kimse bize bu katliamın faili meçhul olduğunu söylemesin. Bombaları tanıyoruz. 18 Mayıs'ta Adana ve Mersin'deki, 5 Haziran'da Diyarbakır'daki, 20 Temmuz'da Suruç'taki patlamalardan tanıyoruz; aynı seriden olduğunu biliyoruz. Katilleri tanıyoruz. Katiller; diktatörlük hevesleri 7 Haziran seçimlerinde kursaklarında kalanlardır. Katiller; 400 vekil alamadıkları için ülkeyi iç savaşa sürükleyenlerdir. Katiller; yarattıkları terör ve dehşetin korkusuyla 1 Kasım seçimlerinden galip çıkmaya çalışanlardır. Amaçlarını biliyoruz. Amaçları; bizi korkutarak, bizi yıldırarak, bizi sindirerek on üç yıllık zulüm ve hırsızlık düzenlerini sürdürmeye çalışmaktır. Amaçları; Gezi'den bu yana diktatörlüğe karşı direnen milyonlarca yurttaşın iradesini kırmaktır. Amaçları; halkın iradesine rağmen kaçak saraydaki iktidarlarını devam ettirmeye çalışmaktır. 'Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi'mizi kana bulayanlara sesleniyoruz; bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan vazgeçmeyeceğiz." CİHAN
<< Önceki Haber Eğitim-Sen: Saldırının failleri belli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER