6. Uluslararası çocuk günü'nde anlamlı mesajlar

Long İsland Türk Kültür Merkezi tarafından geleneksel 6. Uluslararası çocuk günü, öğrencilerin sergilediği gösteriler ile kutlandı.

6. Uluslararası çocuk günü'nde anlamlı mesajlar

Long İsland Molloy College'da yapılan programa, Nassau County Valisi Edward P. Mangano, eşi Linda Mangano, New York meclis üyesi Charles Lavine, New York meclis üyesi Robert Sweeney, New York meclis üyesi Andrew P. Raia, New York meclis üyesi Phil Ramos, New York meclis üyesi Chad A. Lupinacci, Türk Kültür Merkezi Long İsland BAskani Sadri Altınok,  ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Açılış konuşması ile programa start veren Türk Kültür Merkezi Baskani Sadri Altınok, “Bu programı organize etmemizdeki amaç bütün dünyaya; kim olduğunuzun, ne yaptığınızın, neye inandığınızın önemli olmadığını, önemli olanın ise barış, huzur içerisinde beraberce ve kardeşçe yaşamak olduğunu göstermektir.” şeklinde konuştu.

Çocukların varlığından haberdar olmanın önemine dikkat çeken Nassau County Valisi Edward P. Mangano, çocukların sergilediği aktivitelerin, izlediğinde onları yaşlarından daha olgun gördüğünü söyleyerek, ayrıca düzenlenen programın Türk kültürü ile diğer kültürleri kaynaştırmak için iyi bir fırsat olduğuna ve değindi.

Mangano, “Size şunu söyleyebilirim ortak bir tehdit var bütün kültürlerde bu ortak tehdit çocukların hayatlarının daha iyiye gitmesini engelliyor. Çocuklar için dünyayı daha çok güvenli yapmak, onlara daha çok fırsatlar sunmak gerek.” dedi.

Konuşmaların ardından Robert Frost okulu orkestrası, bazı eserlerini izleyicilerle paylaştı. Ayrıca Long İsland Türk Kültür Merkezi tarafından Stony Brook Çocuk Hastanesi'ne 1000 dolarlık yardım çeki verildi. Bosnalı Berina Suljic adlı öğrencinin Kum Sanatı ile yaptığı çocukluğu, arkadaşlığı ve dostluğu anlatan resim, izleyenlerden büyük alkış aldı.
Great Neck High School öğrencilerinden Gal Zeidman'ın Micheal Jackson'dan “Heal the World” adlı şarkısını okuduğu proğramda, Ukrayna asıllı Sevile Muminzhavona, Ünlü şarkıcı Göksel'in “Günün Birinde” şarkısını söylerken davetliler de eşlik etti. Kore, Çin, Türkiye ve Arnavutluk halk oyunlarının gösterileri, katılımcıların beğenisini topladı.

Resim Yarışması ödüllerinin de sahiplerini bulduğu programda 1. olan Şeyma Ayyıldız'a 200$, 2. olan Fredy Salvador'a, 150$, 3. olan Emily Civitella'ya ise 100$'lık çekler verildi.
Program, bütün öğrencilerin sahneye çıkıp birlikte şarkı söylemeleriyle sona erdi.


<< Önceki Haber 6. Uluslararası çocuk günü'nde anlamlı mesajlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER