Coşkun Eğitim Kurumları'da 'Türk Dil Bayramı'

Coşkun Eğitim Kurumları Bünyesindeki Kurtköy Coşkun Kolejinde Türk Dil Bayramı, birbirinden seçkin ve kıymetli yazar, şair, televizyoncu ve ses sanatçısı katılımıyla gerçekleşti.

Coşkun Eğitim Kurumları'da 'Türk Dil Bayramı'

Türk Dil Bayramı münasebetiyle , açılış konuşmasını yapan Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı, bölüm başkanı Yard. Dç. Sayın Fatih İyiyol, akademik bir lisan kazanmada ve iyi eserler vermede takdimden ifadeye beyanın gücünden ve Kurtköy Coşkun Kolejinde geleneksel hale gelen bu etkinliğin istikbal adına da güçlü bir dil inşa etmede öneminden söz etti.

Yazar ve edebiyatçı Prof. Dr. Cihan Okuyucu, eğitim yuvalarında neşvünema bulan edebi seviyesi zirve bir dilin eser ve şaheser vücuda getirmedeki rolünden ve eğitim sevdalılarının dünyaya “Gönül Dili Türkçeyi” taşıdığını bildirdi. 

Kurtköy Coşkun Koleji Prof. Dr. Cihan Okuyucu’ya, “Gönül Dili Türkçe, Hazreti Mevlânâ Ödülünü” takdim etti, ödülü  Yard. Dç. Sayın Fatih İyiyol takdim etti.
Akademik camiadan teşrif eden isimlere takdim edilen ödüllerin ardından Kurtköy Coşkun Koleji öğrencilerinin başarıları ödüllendirildi.

Etkinlikte çeşitli kategorilerde ödüller verildi 

2013, Abdürrahim Karakoç anısına şiir okuma yarışması ilköğretim kategorisi ikincilik ödülü, Enes Yıldırım
 2013, Abdürrahim Karakoç anısına şiir okuma yarışması 6. Sınıflar ikincilik ödülü, Ayşe Zuhal Yılmaz
2013, Abdürrahim Karakoç anısına şiir okuma yarışması7. Sınıflar ikincilik ödülü, Fatma Zehra Yılmaz
Nevruz Konulu şiir yarışması Pendik ilçesi Birincisi İnci Beste Kalav
Türk Polisi konulu şiir yarışması Pendik ilçesi Birincisi Yusuf Karabulut 
Yunus Emre” konulu şiir yarışmasında Pendik ilçesi Birincisi Zeynep Evmez’in
“Yazılamayan Mektuplar” konulu mektup yarışmasında Pendik ilçesi Birincisi Emirhan Pakyardım’ı
“Çanakkale’de Cevat Paşa” konulu kompozisyon yarışmasında İstanbul İkincisi Ömer Coşkun (6/B)
 “Suyun Önemi” konulu kompozisyon yarışmasında İstanbul 5.si olduğunu Beyzanur Deveci
Marmara şiir okuma yarışması, İstanbul Üçüncüsü Serra Selamet,
Zeynep Betül Akpınar’ın “Vatan Nedir?” konulu kompozisyon yarışmasında “Hür Kuşların Ormanı” adlı yazısıyla Türkiye İkincisi olarak kazandı.


Coşkun Eğitim Kurumlarının da içinde bulunduğu Türkiye Türkçe Zümresi Başkanı Serkan Göker, “Çekirdekten Çınara Bir Muazzam Medeniyeti Yeniden İnşa Eden Bir Eğitim Anlayışının Türkçe Burcunun Bayrak Muhafızı” ünvanlıyla ödül aldı.

Sanatçı Harun Gürbüz, “Türk Kültür ve Müziği Yılın Ses sanatkârı Ödülüne” layık bulunurken, seslendirdiği “Boş Çerçeve” adlı eserle beğeni topladı.

Şair Bahaettin Karakoç "Türk Şiirinin Yaşayan Efsanesi Ödülünü” alarak ile teşrif etti. 

“Matem Düşen Bir Güneşi Eserlerinden Bir Kale İnşa Ederek Ufka Davet Eden Büyük Romancımız Muhterem Ahmet Günbay Yıldız” hitabıyla ödüle davet edilen sanatkâr, sözün, edebiyatın ve eserin bir kültüre nasıl nahif bir kale teşkil ettiğini beyan etti. Usta romancı, ödül töreninin ardından okurları ile imza münasebetiyle bir araya geldi. 

Bir Yudum Hikâye ve haber programlarıyla sevilen Asım Yıldırım’a ise “Türk Kültür ve Müziği Yılın Ses sanatkârı Ödülünü” takdim edildi.

"Gönül Dili Türkçe, Altın Sözcü Ödülüne” layık bulunan ünlü isim, Serdar Tuncer, Türkçeyi doğru ve güzel, seviyeli ifade etmenin lüzumundan söz ederken, bayağı sözlerin ifadeyi söndüren ve dostluğa ziyan veren yanına karşı kendisini büyük ilgiyle takip eden katılımcıları aydınlattı.



<< Önceki Haber Coşkun Eğitim Kurumları'da 'Türk Dil Bayramı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER