Doğu'ya yapılan en özel yatırımlardan biri!

Selahaddin Eyyubi'nin adı Diyarbakır'da adına kurulacak vakıf üniversitesinde yaşayacak.

Doğu'ya yapılan en özel yatırımlardan biri!

Son dönemlerde tartışmaların eksik olmadığı Meclis'te iktidar ve muhalefet anlaştı. Diyarbakır'da bir vakıf üniversitesi kurulması için verilen tasarı 4 partinin desteğiyle kanunlaştı. 

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat"SELAHADDİN EYYUBİ ÜNİVERSİTESİ'NİN DİYARBAKIR İÇİN YÜKSEKÖĞRENİM ALANINDAKİ İLK ÖZEL YATIRIM OLACAK… SADECE BÖLGE GENÇLERİ İÇİN DEĞİL, TÜRKİYE VE YAKIN COĞRAFYANIN GENÇLERİ İÇİN DE BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK" 

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: "SELAHADDİN EYYUBİ ADIYLA BÖYLE BİR ÜNİVERSİTENİN DİYARBAKIR'DA KURULMASI BİZİM DE MEMNUNİYETİMİZİ CELBEDER. HAYIRLI UĞURLU OLSUN DİYE TEMENNİ EDİYOR, DİLİYORUM."

Selahaddin Eyyubi Vakıf Üniversitesi İhtiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından kurulacak. Üniversitede, iktisadi ve idari bilimler, mühendislik ve mimarlık, ilahiyat ve sağlık bilimleri fakülteleri ile meslek yüksekokulu, sosyal bilimler, fen bilimleri ve sağlık bilimleri enstitüleri yer alacak. Ayrıca, 'Yerel diller enstitüsü' de bulunacak.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan"YENİ KURULACAK SELAHADDİN EYYUBİ ÜNİVERSİTESİNE HER TÜRLÜ MÜLAHAZATLARIMIZI PARANTEZ İÇİNE ALARAK HAYIRLI, UĞURLU OLSUN DİYORUZ, BAŞARILAR DİLİYORUZ. DOĞRU OLAN HER ŞEYİN DESTEKÇİSİ, EKSİK VE YANLIŞ OLANIN TAKİPÇİSİYİZ" 

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi'nin kurulma kararının ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'den partilere teşekkür konuşması geldi.
<< Önceki Haber Doğu'ya yapılan en özel yatırımlardan biri! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER