Gerçekleri gözler önüne seren çarpıcı belge!

Bilim gerçekleri 'Pekçok öğrenci için dershanesiz üniversite hayal' diyor.

Gerçekleri gözler önüne seren çarpıcı belge!

  • Bilim dünyası dershanelerin kapatılmasını nasıl yorumluyor? Bu sorunun cevaplarından biri Sabancı Üniversitesi'nin internet adresinde yayımlandı. 
  • Makalenin başlığı, "dershanelerin kapatılması eğitimde fırsat eşitliği sağlar mı?" soru çok açık. Cevabı da.. 
  • Çalışma özetle diyor ki, "Dershaneye gitme başarıyı yükseltiyor".
Sabancı Üniversitesi bünyesinde bulunan Eğitim Reformu Girişimi dershanelerin kapatılmasıyla ilgili  çarpıcı bir araştırma yaptı. Grup, "Dershanelerin kapatılması eğitimde fırsat eşitliğini sağlar mı sorusunu" soruyor. Girişim, bu soruya son on yıl içinde yapılan bilimsel araştırma sonuçlarıyla cevap veriyor. Ve verilere göre dershanelerin kapatılmasının yanlış olduğu bilimsel verilerle gözler önüne seriliyor. 

Belge Detay 1: "Türkiye'de dershaneye gitmenin üniversiteye giriş sınavında elde edilen başarıya etkisini araştıran çalışmaların ortak bulgusu dershaneye gitmenin başarıyı yükselttiğidir."

Belgede akademisyenlerin yaptığı araştırmalardan kesitler sunuluyor.

Belge Detay 2:  "Özellikle Tansel'in bulguları, yüksek motivasyona sahip ve okul başarısı yüksek ancak düşük sosyoekonomik konuma sahip ailelerden gelen öğrencilerin de dershanelerden önemli ölçüde yararlandığına işaret etmektedir. Bu bulgu, dershanelerin belirli bir grup öğrenci için fırsat eşitliğini güçlendiren bir yönü bulunduğunu desteklemektedir."

Belgenin sonunda ise şu ifadelere yer veriliyor: 

"Okulların öğrencileri üniversite sınavına hazırlayamamasının ve okulda verilen eğitimin niteliğinin göreli düşüklüğünün dershaneyi tercih etmenin ardındaki en önemli neden olduğuna işaret etmektedir." 

<< Önceki Haber Gerçekleri gözler önüne seren çarpıcı belge! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER