Kışın ortasında buz gibi konteyner okulda ders

Van’da meydana gelen iki büyük depremde 64 okul yıkıldı. Depremin yaraları halen tam olarak sarılamadı.

Kışın ortasında buz gibi konteyner okulda ders

Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen iki büyük depremde 64 okul yıkıldı, çok sayıda okul da hasar gördü. Depremin yaraları halen tam olarak sarılamadı.

İskele Mahallesi’nde bulunan 600 öğrencili Yavuz Selim İlk ve Ortaokulu depremlerden sonra ağır hasar aldı. Halen güçlendirme çalışması yapılmayan okulun öğrencileri, konteyner sınıflarda eğitim görüyor. Elektrikli sobalarla ısıtılan sınıflarda öğrenciler üşüdüklerini söylüyor. 2 çocuğu konteynerde okuyan Hulki Çiftçi, 40 yıla yakın bir geçmişe sahip okulun durumundan öğretmenlerin de rahatsız olduğunu belirtiyor. Çiftçi, şöyle konuşuyor: “Isıtıcılar var, içerisinin sıcaklığı konteynerdeki plastikle birleşince çocukları hasta ediyor. Televizyonda izliyoruz. Van’da bütün yaralar sarıldı diye. 4 yıl geçmesine rağmen konteynerde eğitim görülüyorsa demek bir şey yapılmamış.”

'OY VERDİĞİM İÇİN PİŞMANIM'


Sürekli AKP’ye oy verdiklerini ancak mahallelerine bir çivi çakılmadığını anlatan Mehmet Ali Kanat da, “Torunum konteynerde eğitim alıyor, akşam eve gelince ‘Dede biz donduk’ diyor. Bu çocuk nasıl okuyacak böyle?” diye soruyor. Öğrenci velilerinden Adnan Öter ise “Çocuğum tenekenin içerisinde okuyor. Olacak iş mi? Sınıflarda ısıtma sistemi falan yok. Kendim AKP’liyim. Bize baktığını görmedim. Hüseyin Çelik gittiğinden beri bir çivi çakmamışlar. AKP’ye oy verdiğimden dolayı da pişmanım.” diyerek yetkililere sitem etti.

Muhtarı Faik Önay, ağır hasarlı binada eğitim yapılmamasına rağmen öğretmenler ve okul idaresi tarafından kullanıldığını söyledi. Önay, Okulun bugüne kadar güçlendirilmesi gerekiyordu. Yetkililerle iki kez görüştüm, halen bir gelişme yok.” şeklinde konuştu.

ZAMAN
<< Önceki Haber Kışın ortasında buz gibi konteyner okulda ders Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER