ÖSYM LYS ek tercih yerleştirme klavuzu ve kontenjanları burada (ösym.gov.tr)

ÖSYM'nin LYS ek tercih ve yerleştirme başvuruları başlıyor? 2013 LYS ek yerleştirme klavuzu ve ÖSYM LYS boş kontenjanları burada - ösym.gov.tr

ÖSYM LYS ek tercih yerleştirme klavuzu ve kontenjanları burada (ösym.gov.tr)

ÖSYM'nin LYS ek tercih ve yerleştirme başvuruları ne zaman? LYS ek yerleştirme tarihleri ve ÖSYM'nin önemli LYS uyarıları burada... Yükseköğretim programlarının kontenjanlarına 2013-ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) sonuçlarına göre Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından ek yerleştirme yapılacak. Ek yerleştirme için tercihler 25-30 Eylül'de alınacak.


Boş kalan kontenjanlar için yapılacak ek yerleştirme başvuruları 25 Eylül'de başlayacak. Adaylar tercih yapma hakları bulunan tablolardan toplam 30'u geçmemek üzere istedikleri sayıda tercih yapabilecek.

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için 2013 merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilememiş veya açık öğretimin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerekiyor. Adaylar ek yerleştirme kılavuzuna ÖSYM'nin internet sitesinden ulaşabilecek.

Başvurularını tamamlayan adaylar belgelerini internet ortamından gönderebilecekleri gibi başvuru merkezlerinden de gönderebilecekler. Tercih hizmeti ücreti olarak adaylardan 3 lira alınacak.

Ek yerleştirme başvuruları 30 Eylül'de sona erecek.

<< Önceki Haber ÖSYM LYS ek tercih yerleştirme klavuzu ve kontenjanları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER