Okul çantasını hafifleten proje

Öğrenci Takipli Eğitim Seti ile hem öğrencilerin okul çantaları hafifleyecek, hem de aileler çocuklarını daha sıkı takip edebilecek

Okul çantasını hafifleten proje

Değer Yayınları Öğrenci Takipli Eğitim Seti (ÖTES) ile fasikül şeklinde hazırladığı kitapçıklar ile öğrenci çantaları hafifleyecek. Ortopedi ve Travmatoloji uzmanları okullardaki dolap ve kitaplık olanaklarının kullanılması gerektiğini dile getirseler de öğrenciler çantalarını taşımak zorunda kaldığından omurgaları aşırı derecede zorlanıyor.

Proje kapsamında öğrenciler farklı branşlardaki kitapları fasikül olarak taşıyabilecek. Böylece çantalar %70 daha hafif olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerinin çantalarındaki ağırlığı azaltmak için ders kitaplarını birinci ve ikinci dönemde okutulacak müfredata göre ikiye böldüğünü dile getirdi. Eğitimde sağlığın önemine dikkat çekerek projenin öğrencilerin sağlıklı eğitim almaları adına önemli bir adım olduğunu belirtti.

DEĞER YAYINLARI ÖĞRENCİ TAKİPLİ EĞİTİM SETİ (ÖTES)

Konu Anlatımlı Fasiküller: Bir yılda işlenecek konular, derslerin niteliğine göre üniteler ya da temalar halinde fasiküllere ayrılmıştır. Konu anlatımları okul müfredatı ve kazanımlar dikkate alınarak hazırlanmıştır. Konular ayrıntıya girmeden önemli noktaları ön plana çıkarılarak anlatılmıştır. Her ünite ya da tema bol örneklerle, özgün etkinliklerle ve her türlü test sorusuyla pekiştirilmiştir.

Ödev İzleme Testi: Haftalık ders planına göre hazırlanan bu testler, öğretmenin öğrenciye ödev verme ihtiyacını en iyi şekilde karşılar. Ödev izleme testleri etkinlik tarzında her türlü soruyu ve çoktan seçmeli testleri içerir. Sayfalar kopartılabilir şekildedir.

Cevap Anahtarı Fasikülü: Hem konu anlatımlı fasiküllerdeki hem de ödev izleme testindeki tüm soruların cevaplarını içermektedir.

Öğrenci Takip Formu: Öğrencinin ve öğretmenin dolduracağı ayrı kısımlardan oluşur. Öğretmen, öğrencinin durumuna göre gerekli değerlendirmeyi yapabileceği ilgili kısımları doldurur, arzu ederse veliye gönderebilir.Öğrenci-öğretmen-veli diyaloğuna katkı sağlar. Öğrencinin ders başarısı çok daha yakından takip edilebilir.
<< Önceki Haber Okul çantasını hafifleten proje Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER