Onlar için 28 Şubat baskısı devam ediyor!

28 Şubat sürecinde formasyon hakları ellerinden alınan ilahiyat öğrencileri eylem yaptı...

Onlar için 28 Şubat baskısı devam ediyor!

Okullarda binlerce din kültürü öğretmenine ihtiyaç varken kendilerine sınav şartı getirilmesini protesto eden öğrenciler, haklarının iade edilmesini istedi.

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, binlerce din kültürü öğretmenine ihtiyaç varken önlerine çıkartılan formasyon engelini protesto etti. Fakültenin Beşevler’deki kampüsünün önünde toplanan öğrenciler, 28 Şubat döneminde kaldırılan, lisans döneminde formasyon alma hakkının geri verilmesini istedi. Mağduriyetlerinin giderilmesi için Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve hükümete çağrıda bulunan grup, eylemde ‘Şubat 27 çeksin formasyonumuz geri gelsin’, ‘Misyonumuz haksızlıklara dur demek’, ‘Biri YÖK’ü durdursun’, ‘Devlet babanın üvey evladı mıyız?’, ‘28 Şubat sadece ilahiyatlara 1000 yıl’ pankartları açtı. Öğrenciler, formasyon için Akademik Personel ve Lisans Üstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (ALES) girme ve en az 60 puan alma şartı getirilmesini, ‘28 Şubat ilerletilerek devam ettiriliyor’ şeklinde yorumladı.

Zaman Gazetesinin haberine göre, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Platformu adına basın açıklamasını Meryem Güçlüada okudu. YÖK’ün bu yıl yaptığı düzenlemeyle ilahiyatlılara formasyon eğitimi için ALES şartı getirdiğine dikkat çeken Güçlüada, “Bu düzenleme, 28 Şubat sürecinde ilahiyat öğrencilerini kamudan dışlamak için alınan yargı kararlarının ilerletilmesi anlamına gelmektedir.” dedi. Öğretmenlik yapmak isteyen bir ilahiyat öğrencisinin hazırlıkla birlikte 5 yıl süren lisanstan sonra formasyon dersi almak zorunda kaldığını vurgulayan öğrenci temsilcisi şunları söyledi: “Eğitim fakültesi öğrencileri dört yılda öğretmen olabilirken ilahiyatlıların, altı yıl gibi uzun bir eğitimin ardından aynı hakkı elde edebilmeleri tarafımızca anlaşılamamaktadır.” Düzenlemenin sadece ilahiyatlar için geçerli olmadığı, fen-edebiyatları da kapsadığı belirtilerek imam-hatip liselerindeki öğretmen açığının altı çizildi..

<< Önceki Haber Onlar için 28 Şubat baskısı devam ediyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER