Zirveli öğrencilerden çok anlamlı 'Farkındalık' projesi

Zirve Üniversitesi'nde, Yaşayan Değerler Projesi kapsamında Nezaket değeri işlendi. Projenin 3. değeri olan nezaket, farklı etkinliklerle ele alındı.

Zirveli öğrencilerden çok anlamlı 'Farkındalık' projesi

Zirve Üniversitesi öğrencileri yaklaşık 1 yıldır önemli bir faaliyeti yürütüyor. “Yaşayan Değerler” adı altında projeler üreterek, unutulmaya yüz tutmuş değerleri hatırlatıyor. Daha önce “Sevgi” ve “Vefa” konularını ele alan Yaşayan Değerler Projesi gönüllülerinin yeni değeri nezaketti. Nezaket değeri çeşitli etkinliklerle işlendi.

İlk olarak Zirve Üniversitesi’nde tiyatro düzenlendi. Nezaket değeri, sevgi evlerinden davet edilen 50 çocuğa eğlenceli piyeslerle anlatıldı. Zirve Üniversitesi öğretim görevlilerinden Mahmut Açıl ise verdiği seminerde iletişimdeki nezakete değindi. Mahmut Humayun Özhelvacı Okulu’nda gerçekleştirilen seminerde, aynı zamanda çocuklara gösterilen nezaketin başarıya etkisi de vurgulandı. Projenin bir diğer ayağı ise trafikte yapıldı. Öğrenciler pankartlar ve broşürler hazırlayarak işlek bir caddeye çıktı. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü  Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü işbirliğiyle sürücülere nezaketin önemi anlatıldı.


Öğretmenler Nezaketle İşe Başlamalı”

Proje mimari Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Töremen, insanın nasıl davranması gerektiğini belirleyen faktörlerden birinin de nezaket olduğuna değindi. Özellikle hoca-öğrenci ilişkisinin altına çizen Prof. Dr. Töremen, “Ben Atatürk Üniversitesi’nde okuduğum zaman özellikle bir hocamızın davranışları çok dikkatimi çekmişti. Yanına giden bütün öğrencilere son derece nazik davrandığı için aynı karşılığı öğrencilerinden aldığını hissederdik” diye konuştu. Töremen, İnsan yetiştiren öğretmen ve akademisyenlerin öğrencilere nazik davranmasıyla işe başlamaları gerektiğine dikkat çekti.

Yaşayan Değerler gönüllüleri yeni faaliyetler düzenlemeye devam ediyor. Bir sonraki değer de belli oldu. Öğrenciler ve projeye destek olan hocalar, önümüzdeki günlerde merhamet değeri ile çalışmalarını sürdürecek..

<< Önceki Haber Zirveli öğrencilerden çok anlamlı 'Farkındalık' projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER