Çocuğunuz için ilk yardım öğrenin

Anne-babalara, çocukların geçirdiği kazalardan sonra kazanın yaşandığı şartlara uygun hayat kurtaran ilk yardım uygulamaları.

Çocuğunuz için ilk yardım öğrenin

MC TV’de Hayata Dair programına katılan ilk yardım eğitmeni Ezgi Kalınkara anne ve babalara hayat kurtaran önerilerde bulundu.

Bahar mevsimi ile parkta bahçede oynayan çocukların başına sıkça gelen kazalardan bahseden Kalınkara, kazanın yaşandığı şartlara uygun ilk yardım uygulamalarını gösterdi.
 
Oyun sırasında en çok yaşanan kazalardan olan düşme durumunda dikkat edilmesi gerekenlerin başında tetanos olduğunu belirten Ezgi Kalınkara,halk arasında tetanosun sadece paslı çividen ya da tenekeden geçtiği bilinir ancak tetanos  topraktan da insanlara geçebilir” diyerek tetanos aşısının belirli sürelerde tekrarlanması gerektiğini belirtti.
 
Hayvanlarla oynamayı seven çocuklar için  bir diğer tehlike ise hayvan ısırıkları. Kedi köpek ısırmalarında su ve sabunla 5 dakika boyunca dikkatlice yıkanması durumunda olası kuduz mikrobundan yüzde 90 oranında temizleneceğini anlatan Kalınkara, ısırma sonucunda açık ve derin bir yaralanma olması durumunda ise kesinlikle su değdirilmemesi ve temiz bir bez ile tampon yapılması konusunda uyardı.
 
Başa alınan darbede dikkat edilmesi gereken şeyin “darbenin nereye alındığı” dedi ve başa arkadan alınacak bir darbenin en tehlikelisi olduğunu anlattı
 
Kırıklarda ve çıkıklarda ise hemen olay yerinde  bulunan imkanlara göre kırığın sabitlenmesi için çocuğun üzerinde bulunan gömlekle ve gazete ile nasıl atel sargısı yapılabileceğini gösterdi. İşte gömlekle yapılabilecek atel sargısı…
 
 

Hayata Dair hafta içi her gün 10:30’ MC TV’de…
<< Önceki Haber Çocuğunuz için ilk yardım öğrenin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER