EHKİB yıllık 2,5 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan üyelerini ödüllendirdi

EHKİB yıllık 2,5 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan üyelerini ödüllendirdi

İZMİR (CİHAN)- Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), 2014 yılında Türkiye'ye 1 milyar 231 milyon dolar döviz kazandıran 68 üyesini ödüllendirdi. Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) kayıt rakamlarına göre 1,4 milyar dolarlık ihracatı olan EHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, bu başarıda en büyük pay sahibi olan yıllık 2,5 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan 68 firmayı ödüllendirerek teşekkür ettiklerini belirtti, ödül almaya hak kazanan firmaların başarılarının devamını diledi.

Ödül almaya hak kazanan, Ege Bölgesi'nde en çok ihracat yapan ilk üç firmaya Kızılgüneşler ödüllerini verirken Başkan Yardımcısı Burak Sertbaş, altın plakete hak kazananlara ödüllerini takdim etti. Gümüş ödül almaya hak kazanan ihracatçılara ise Yönetim Kurulu Üyesi Elvan Ünlütürk takdim ederken bronz ödülleri Yönetim Kurulu üyeleri Tuğba Hazar, İrfan Özdeş ve Turan Göksan sahiplerine teslim etti.

Hazır giyim sektörünün, ihracatının yüzde 80'den fazlasını Avrupa Birliği'ne yaptığına işaret eden Kızılgüneşler, istihdam ve yaptığı ihracatla Türkiye'nin sosyal barışına büyük katkı sağlayan sektörün, gücünü koruması gerektiğini belirtirken ABD ve Japonya gibi ülkelere ihracat için de çalışmalar yapıldığını kaydetti. Ekonomi Bakanlığı tarafından 21 Aralık 2014 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarım Tebliği ile ilgili uygulama usul ve esaslara ait genelge, 12 Mart 2015 tarihinde yayımlanmıştı. Ödül töreninden önce EHKİB üyelerine, bu tebliğle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Tasarım Tebliği'nin, Türkiye'de tasarım ve inovasyon kültürünün oluşturulması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlendiğine dikkat çeken Kızılgüneşler, "Hazır giyim sektörü için reel anlamda uygulanabilir ve sektörün tasarım ihtiyacına cevap verecek söz konusu destekten, üyelerimizin en verimli şekilde yararlanmalarını arzu ediyoruz. EHKİB olarak, anılan tebliği ihracat ve kalkınma hedeflerine ulaşmamız yönünde önemli bir adım olarak görüyoruz." dedi. Tebliğ sayesinde, gereken şartların yerine getirilmesi halinde şirketlerin yurtdışı pazarlara yönelik yüksek katma değerli ürün geliştirmek için yürütecekleri tasarım ve ürün geliştirme projelerine ilişkin giderlerin yüzde 50 oranında desteklenmesinin söz konusu olduğu, destek sayesinde firmalarımızın kuracakları tasarım ofislerindeki tasarımcı maaşları, ekipman gereklilikleri ve dijital ihtiyaçları dahil olmak üzere birçok giderin destekleneceği, tasarımcıların yurtdışı seyahat masraflarının yüzde 50'sinin de destek kapsamda olduğu bilgisi verildi. CİHAN
<< Önceki Haber EHKİB yıllık 2,5 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER