Eide: Kıbrıs'ta elektrik ve GSM sıkıntılarını aşmak için çalışma yapılacak


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıslı liderlerin bugünkü uzlaşma sağladığı konularla ilgili 5 maddeyi açıkladı. Bu maddelere göre; Kıbrıs'ta elektrikte ortak sisteme gidilmesi için çalışmalar başlatılacak ve GSM konusundaki sıkıntıların aşılması için birlikte adım atılacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in bugün gerçekleştirdiği 4,5 saatlik görüşme tamamlandı. Görüşme sonrasında basına açıklama yapan Eide, Güven Yaratıcı Önlemleri (GYÖ) açıkladı.

Buna göre ilk Güven Yaratıcı Önlemler olarak; Aplıç ve Derinya öncelikli olmak üzere diğer sınır kapılarının açılması, elektrikte ortak sisteme gidilmesi için çalışmaların başlatılması, GSM konusundaki sıkıntıların aşılması için ortak hareket edilmesi, KKTC'de sürekli karışan radyo frekanslarındaki sorunların kaldırılması için bu alanda çalışmalar yapmak ve son olarak da toplumsal cinsiyet eşitliği Teknik Komitesi kurulması konusunda çalışmalar başlatılacağı belirtildi.

Sürecek. CİHAN
<< Önceki Haber Eide: Kıbrıs'ta elektrik ve GSM sıkıntılarını aşmak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER