'1 lira daha deseler çekilecektik'

22 milyar Euro'luk çılgın ihalenin perde arkasını Nihat Özdemir anlattı.

'1 lira daha deseler çekilecektik'

İstanbul’un 3. havalimanına 25 yıllık kira bedeli olarak KDV hariç 22.1 milyar Euro ile en yüksek teklifi veren Cengiz-Kolin-Limak-Mapa-Kalyon konsorsiyumunda öne çıkan isim olan Limak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 3. havalimanı ihalesini kazanmalarındaki sırrı açıkladı.

İhaleye sadece mali yönden değil, psikolojik açıdan da iyi hazırlandıklarını söyleyen Özdemir şöyle konuştu: “Rakiplerimizin gazetelerdeki açıklamalarını ‘kelime kelime’ inceledik. Elimizi belli etmemek için bu süreçte hiç röportaj vermedik. Çizmelerimizi giyip şantiye şantiye dolaştık. Şimdi rahatladık.” Rakiplerinin verdikleri röportajları ekip olarak altını çizerek okuduklarını belirten Özdemir “Bence ihale öncesi bu tür açıklamaları çok yanlıştı. Bizim elimize çok koz verdi” dedi.

Önceki akşam Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bir kitap tanıtımında açıklama yapan Nihat Özdemir, nasıl finansman bulacaklarına ilişkin soruyu ‘hayatımın en rahat ihalesi’ olarak cevapladı. Özdemir, yeni havalimanı ihalesinde 12 yıl için devlet tarafından verilen 6.3 milyar Euro’luk yolcu garantisinin finansman olanaklarını çok rahatlattığını belirterek, “Bu içinde Hazine garantisinin olduğu, hayatımda yaptığım en rahat finansman bulabileceğimiz ihale oldu. İhalesini aldığımız BEDAŞ ve Akdeniz Elektrik ihalesi için para bulmak bundan bin kat daha zor. Oranın hiçbir garantisi yok, burada ise Hazine garantisi var” diye konuştu.

İstanbul’un yeni havalimanının inşaatında hafriyatın 2 yılı bulacağını söyleyen Nihat Özdemir, “Bu işi bizden başka kimse yapamaz diyenler, açılış törenine gelebilecekler mi çok merak ediyorum. Çok yanlış şeyler konuştular, yanlış açıklamalar yaptılar” değerlendirmesiyle de dikkat çekti.

İhalede beklediklerinin üzerinde bir rakam geldiğini söyleyen Özdemir, “Daha ne kadar çıkacaktınız” sorusunu gülerek, "Durmak üzereydik. Tavanına gelmiştik. Birisi 1 lira daha dese çekilecektik” şeklinde cevaplandırdı.
<< Önceki Haber '1 lira daha deseler çekilecektik' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER