Akaryakıt satışında akıl almaz hile!

5 lirayı aşan benzin fiyatları vatandaşın cebini önemli ölçüde zorlarken, bir de işin içine, haksız kazanç elde etmek uğruna vatandaşı dolandıran benzin işletmesi sahipleri ekleniyor.

Akaryakıtta akılalmaz hileler!

Devletin suç üstü yakaladığı 21 istasyon kapatıldı ve bu işletmelere 4 milyon liradan fazla ceza yazıldı.

Samanyolu Haber'de Haber Özel programına konuk olan Tüketiciler Derneği Başkanı Aydın Ağaoğlu akaryakıt alırken yapılan akıl almaz hilelere değindi.

Akaryakıtta sahtecilik yapılmasının en büyük sebebini benzin fiyatlarındaki yükselişe bağlayan Ağaoğlu, araçlara jet yakıtı satanların dahi tespit edildiğini söylüyor.

Akaryakıt yerine hava basıldığını böylelikle bazı işletmelerin haksız kazanç elde ettiğini belirten Ağaoğlu 'Vatandaş faturasını almadan o istasyonu terk etmesin. Aldıkları fişe aracın kilometresini yazsınlar. Tüketiciler ben hafiyelik mi yapıcam diye serzenişte bulunuyorlar. Akaryakıtı alıp ailesiyle seyahate çıkanlar var. Yolda arıza meydana geldiğinde, üzücü olaylar yaşanıyor." Şeklinde konuştu.

CANLI YAYINDA İHBAR

Canlı yayında ihbarda bulunan Ağaoğlu: ' Esenler Otogarı'nın alt katında otobüslere kaçak yakıt satılıyor. Bu durum devlete büyük bir ekonomik kayıp oluşturuyor. Aynı zamanda yolcuların hayatı da büyük bir risk altına giriyor. Bizzat kendim gittim ve gördüm. Bana bu konuda da birçok ihbar geliyor.' dedi.

Benzine yemeklik yağ, etik alkol katıldığını, benzin yerine hava basıldığını belirten Ağaoğlu, yapılan hileyi şöyle deşifre etti: "Benzinin pompa tabancasında yakıta bağlı olduğu noktadan sonra bir kaçak hortum daha ekliyorlar. Benzini koyan görevli tabancanın tetiğine bastığında benzin yerine hava geliyor. "

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Akaryakıt satışında akıl almaz hile! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER