Altın fiyatları nereye mi gidiyor? Uzmanlar tüyoyu verdi

Merkez Bankası'nın faiz indiriminin ardından Altın Fiyatları da haftanın en düşük seviyesine geriledi. Kuyumcular, bu düşüşü kredi kartlarına getirilen taksit yasağına bağladı. Esnafa göre satışlar geçen yıla oranla yüzde 60 oranında azaldı.

Altın fiyatları nereye mi gidiyor? Uzmanlar tüyoyu verdi

Piyasalar, Merkez Bankası'nın açıkladığı faiz indiriminin ardından Altın Fiyatlarındaki düşüşle çalkalandı. Uzmanlar, altının orta ve kısa vadede yatırımcının yüzünü güldürmeyeceğini belirtti.

Güncel Altın Fiyatları için tıklayınız 

İç karışıkların yaşandığı Ukrayna'daki gelişmelerin yanı sıra Amerikan Merkez Bankası FED'le ilgili beklentiler altının düşüşünde etkili oldu. Hindistan'ın altın ithalatını başlatacağı haberlerinin de bu değer kaybına yansıdığı vurgulandı.

Uzmanlara göre altındaki düşüşte son Avrupa Parlamentosu Seçimleri'nde güçlenen Avrupa Birliği karşıtı partilerin de rolü var. AB karşıtı bu partiler, dış denetçiler tarafından yurt dışındaki altın rezervlerinin denetlemesini talep etti.

Kuyumcular ise bu düşüşün kredi kartına getirilen taksit yasağından kaynaklandığı görüşünde. Kuyumcular geçen yıla oranla altın satışlarının yaklaşık yüzde altmış oranında azalmasından şikayetçi.



<< Önceki Haber Altın fiyatları nereye mi gidiyor? Uzmanlar tüyoyu verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER