Araç satışında sahibinden orijinal yalanlar

Sahibinden araç almanın önemi malum. Peki aracılara para kaptırmadan, sahibinden yalanlara da kanmadan nasıl araç alabilirsiniz?

Araç satışında sahibinden orijinal yalanlar

Şikayetvar’ın haberine göre; boyalı ve tam hasararaçlar aracılar tarafından hatasız olarak satılıyor. İstanbul’dan Ercan A. internetten gördüğü aracı satın almak için 2 defa İzmir’e gitti. Hasarsız denilen aracın üç parça boyalı olduğunu 2 sene sonra öğrendi. Aracılar, kazalı ya da hasarlı araçları daha iyi fiyattan satabilmek için gerçek dışı beyanlarda bulunarak film gibi yalanlar üretiyorlar.
 
İkinci el araç piyasasının şikayetlerine göre; gönül rahatlığı ile ikinci el araç satın almak neredeyse imkansız. İkinci el araba alırken en sıkıntılı işlerin başında alacağınız arabanın önceden nasıl bir hasar geçmişi olduğunu anlamaktır. Sıfır hata olarak satılan arabaların pert kayıtlı çıkması, iki parçada boya var denilen arabaların takla atmış olması pek sık karşılaşılan durumlara örnek olabilir.
 
Film Gibi Dolandırıcılık
 
İşte İstanbul’dan Ercan A.’ya da hasarsız diyerek üç parça boyalı aracı sattılar. Şikayetin konusu ise aracın fiyatını daha fazla göstererek hasarlarını gizleyen aracılar. Mağdur yaşadıklarını şöyle aktardı:
 
“İki yıl önce internette ikinci el araç ilanı gördüm. Araca talip oldum. Satıcı aracın eşinin babasına ait olduğunu ve satışla kendisinin ilgilendiğini aracın temiz olduğunu söyledi. Sözleştik aracı almak için İzmir’e gittim. Aracı karşıdan gösterdiler. Kayınbabasının kalp krizini geçirdiğini satışı gerçekleştiremeyeceğini söyleyince bende tekrar İstanbul’a döndüm. 2 gün sonra yoğun bakımdan çıktığını söyleyerek tekrar İzmir’e çağırdı. Vekaleti kız kardeşim verecek biz bankaya gidelim dedi.  Ekspertiz raporuyla temiz olduğuna kanaat getirip aracı 19 Bin 500 TL’ye satın aldım. 2 sene sonra aracı satmak istedim. Aracın alıcısı ile servise gittiğimizde aracın 3 parça boyalı olduğunu öğrendim. Daha sonra konuyu araştırdığımda şaşırtıcı gerçekle karşılaştım. Aracı satan kişi aracıymış ve otomotivden 15 Bin’e aldığı aracı bana 19 Bin 500’e satmış. Birde araçların tramer kayıtları gizlenmiş. Hasarlarını sisteme geçirtmemişler. Aracı almadan önce plaka sorgulaması yaptığımda aracın hasarsız olduğu söylenmişti. Hasarları kayıtlara geçirmeyerek hasarsız diye hasarlı araçları satıyorlar. Gerçekler araçlar servise götürülünce ortaya çıkıyor. Aracılar otomotivdeki ikinci el araçları dışarıdan pazarlayıp yanlış bilgilerle dolandırıyor.”
 
Araç Satın Almadan Önce Bunları Mutlaka Yapın!
 
İkinci el araçların hasarsız denildikten sonra boyalı ya da pert çıktığına dair çok fazla şikayet aldıklarını kaydeden Şikayetvar Uzmanları, “Beğendiğiniz ya da almayı düşündüğünüz ikinci el bir aracı muhakkak kontrol ettirin. Hasarsız diye tabir edilen bir araç kaza nedeniyle komple boyalı olabildiği gibi, çıtır hasarlı diye tabir edilen araçlar da daha önceden ağır hasarlı olabiliyor. Bunu anlayabilmeniz için, alacağınız aracı bir teste tabii tutmanız sağlıklı olacaktır” şeklinde uyardı.

sikayetvar.com
<< Önceki Haber Araç satışında sahibinden orijinal yalanlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER