BDDK'dan medyaya uyarı!

BDDK, Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar hakkında itibar zedeleyici yayınlarda bulunulmamasının, aksi halde kanun ile verilen yetki çerçevesinde işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

BDDK'dan medyaya uyarı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) finans sektörü ve Türkiye'de faaliyet gösteren bankalar hakkında güven ve itibarı zedeleyici yayınlarda bulunulmamasının, gerçeğe aykırı bu tür yayınlardan kaçınılmasının kanuni bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, aksi takdirde kanun ile verilen görev ve yetki çerçevesinde işlem yapılacağı uyarısında bulundu.

BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada son günlerde bazı basın ve yayın organlarında Kurum'un kaynak gösterilerek yapılan haberlerde, bankacılık sektörünün itibarını zedeleyebilecek ifadelere yer verildiği vurgulanarak, bu nedenle kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulduğu ifade edildi.

5411 sayılı Bankacılık Kanunu hükümleri ile finansal piyasalarda güven ve istikrarın sağlanması, kredi sisteminin etkin bir şekilde çalışması ve tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerinin korunması görevinin Kuruma verildiğine dikkat çekilen BDDK şunları kaydetti: "Bu itibarla, kurumumuz resmi internet sitesinde yapılan basın açıklamaları ve Kurum Başkanı tarafından yapılan açıklamalar dışındaki haberlere itibar edilmemelidir. Bu bağlamda, 24 Aralı 2013 tarihli ve 2013/39 sayılı basın açıklamamızda yer verilen hususlara riayet edilerek finans sektörü ve ülkemizde faaliyet gösteren bankalar hakkında güven ve itibarı zedeleyici yayınlarda bulunulmaması ve gerçeğe aykırı bu tür yayınlardan kaçınılmasının kanuni bir zorunluluk olduğu belirtildi. BDDK, aksi takdirde Kanun ile verilen görev ve yetki çerçevesinde işlem yapılacağının bir kez daha hatırlatılmasında fayda görüldüğünü kaydetti. 

<< Önceki Haber BDDK'dan medyaya uyarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER