Borsa'dan tarihi bir rekor!

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, günü 1.988,05 puanlık yükselişle tarihinin en yüksek kapanışı olan 93.178,87 puandan tamamladı

Borsa'dan tarihi bir rekor!

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler dünkü kapanışa göre ortalama yüzde 2,18 oranında değer kazanırken, toplam işlem hacmi 3,2 milyar lira oldu.

Güne alıcılı başlayan Borsa İstanbul'da gün boyu devam eden yükseliş eğilimi son yarım saat içinde ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin parasal genişleme politikasının devamına yönelik açıklamalarının etkisiyle gün içi gördüğü en yüksek seviye rekorunu 93.398,33 puana taşıdı. Endeksin yükselişinde lokomotif görevini ortalama yüzde 3,57 oranında değer kazanan banka hisseleri görürken, alıcılı seyrine genele yayılması da dikkati çekti. 

Analistler yarın yurt içinde Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özeti ve yurt dışında açıklanacak imalat sanayi PMI verilerinin takip edileceğini belirtiyor. Endeksin dolar bazlı kapanış rekorunun cari kurla 93.600 seviyesinde olduğunu ifade eden analistler, bu seviyenin yarın direnç olarak takip edileceğini, olası düşüşlerde ise 92.000 seviyesinin destek konumuna gelebileceğini kaydediyor.

AA
<< Önceki Haber Borsa'dan tarihi bir rekor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER