Devletten ihale alan şirketlere benzin kıyağı

Hükümet torba yasaya eklediği bir madde ile 2012 yılında akaryakıta yaptığı zammı devletten ihale alan şirketlere iade edecek. Düzenleme milyarlarca liralık akaryakıt affı anlamına geliyor. Aynı zamdan etkilenen vatandaşa ise iade yok.

Devletten ihale alan şirketlere benzin kıyağı

Torba yasadan bu kez devletten ihale alan şirketlere benzin kıyağı çıktı. Hükümet 2012 yılında akaryakıta yaptığı 32 kuruşluk zammı şirketlere aynen iade edecek. Tek şart devlete iş yapmış olmak. Akaryakıt affı aynı zamdan etkilenen taksi ve dolmuş esnafı ile sürücüleri kapsamayacak.    

AKARYAKIT PİYANGOSU

Duyanları şaşkına çeviren tasarı AKP'nin oyları ile torbaya yasaya eklendi.  CHP ve MHP'nin itiraz ettği tasarı devletten ihale alan şirketleri 22 Eylül 2012'de akaryakıt ürünlerine yapılan yüklü vergi zammından kurtarıyor. 

DEVLETE İŞ YAPAN KURTULDU
 
Hü­kü­met, o ta­rih­te ben­zi­nin ver­gi­si­ni 32, mo­to­ri­nin ver­gi­si­ni de 30 ku­ruş bir­den ar­tırmıştı. Ver­gi ar­tışı akar­ya­kıt ürün­le­ri­ne lit­re ba­şı­na 36 ku­ruşa kadar zam getirdi. Fiyat artışı dev­le­tten ihale alan şir­ket­le­rin iş ma­li­ye­tlerini arttırdı. Çözümü 2 yıl sonra bulan Hükümet geriye dönük akaryakıt kıyağı için böyle bir düzenlemeye imza attı. 

% 9'A KADAR KIYAK İADE

22 Eylül 2012'den sonra ör­ne­ğin 1 milyon lira akaryakıt gideri olan şirkete  90 bin lira ver­gi far­kı geri ödenecek. İşin ilginci düzenleme 22 Ey­lül 2012'den sonra bit­miş iş­le­ri kapsayacak. Bu şekilde ka­mu za­ra­rı yerine şir­ket­le­rin za­ra­rı te­la­fi edile­cek. 

ŞİRKETE VAR, VATANDAŞA YOK

Devletin akaryakıt kıyağından milyonlarca araç sahibi vatandaş ve şoför esnafı yararlanamayacak. Muhalefetin bütün itirazlarına rağmen şirketlere akaryakıt zammı iadesi AKP'nin oyları ile Meclis'ten geçti.

<< Önceki Haber Devletten ihale alan şirketlere benzin kıyağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER